ספינג'

העדה והתרבות המרוקאית שאני באה ממנה וגדלתי בתוכה לא משאירים אותי אדישה מלהביא בפניכם את המתכון הבא, המיוחד הזה להכנת ספינג’ מרוקאים, איכותיים ואמיתיים.

הם רכים, טעימים ויקפיצו את כל מי שתגישו לו אותם, ואתכם יקפיץ כמה רמות למעלה בתחום הבישול והאפייה(;

קדימה שווה לכם לנסות אותם, לא תתחרטו!!

המרכיבים:

אופן ההכנה:

מנפים קמח לתוך קערה גדולה. יוצרים גומה עמוקה במרכז הקמח.

את כפות השמרים היבשים שמים בתוך כוס יחד עם כף הסוכר, מוסיפים מים חמימים עד 3/4 הכוס ומערבבים היטב. מניחים בצד חצי דקה לתפיחה.

מוסיפים לקערה את הביצה מצד אחד של הקערה ומצד השני שמים את המלח. בתוך הגומה שיצרנו שופכים את תערובת השמרים והסוכר, נזהרים שהמלח לא יפגע בשמרים, אחרת זה פוגע בתפיחה.

מוסיפים את המים, רצוי מים פושרים, ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה דביקה, שלא יהיה דליל מדי אך כן דביק.

מכסים במגבת ומתפיחים שעה.

מחממים בסיר עמוק שמן. משמנים את הידיים ולוקחים מן העיסה כמות של אגרוף.

עם שני הידיים מעל סיר השמן פותחים חור במרכז כל ספינג’ ומניחים בעדינות לתוך השמן. 

מטגנים עד להזהבה משני הצדדים. מניחים על מגש מרופד נייר סופג. כשהספינג’ קצת מתקרר טובלים בסוכר משני הצדדים ומגישים.

באהבה לילך❤

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה