סופלה שוקולד

בואו תגידו לי מה יותר פשוט וקל מלהכין קינוח של סופלה שוקולד חם ועסיסי לאורחים שלכם או לכל בני המשפחה, תאמינו לי שהם יאהבו את זה והתענגו על זה ויודו לכם מכל הלב. בתוך הסופלה שלי הכנסתי קובית שוקולד אחת, ולפני ההגשה אני פשוט מכניסה את הסופלה לתנור ומגישה אותו חם, בכדי שבכל נגיסה השוקולד ייזל ויצא ויהיה עסיסי וטעים לנו בפה. ממליצה בחום להגיש לצד רוטב דובדבנים חם, מאוד משדרג את המנה ומוסיף לה המון. וכן גם הפעם כמו תמיד בבלוג המטבח הבריא שלי גם המתכון הזה הוא ללא תוספת סוכר וללא גלוטן, תכינו ותתענגו והעיקר בלי ייסורי מצפון!!

לסופלה:
- 300 גרם שוקולד מריר ללא תוספת סוכר (אני השתמשתי בשוקולד של חברת אגו)
- 4 כפות מלאות של שמן קוקוס לפני ההמסה
- 6 חלמונים
- 2 ביצים שלמות
- 6 כפות סוויטאנגו/ארתריטול
- כף תמצית וניל
- 4 כפות קמח שקדים
- כ-10 קוביות שוקולד מריר ללא תוספת סוכר
לפיזור:
- אבקת סוויטאנגו/ארתריטול
לרוטב:
- 300 גרם דובדבנים קפואים כולל הנוזל
- 1/2 כוס יין אדום חצי יבש
- 1 כוס רוטב רימונים מרוכז (אני השתמשתי ב-D&B, שימו לב שיהיה בלי סוכר ברכיבים)
- מיץ לימון מחצי לימון
- 4 כפות סוויטאנגו/ארתריטול
- 1 כף קורנפלור
- 2 כפות מים
אופן ההכנה:
הכנת הסופלה: מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות. ממיסים את השוקולד והשמן קוקוס במיקרוגל או בבין מארי.
מקציפים את החלמונים עם הביצים והסוויטאנגו/ארתריטול למקצפת תפוחה ובהירה.
יוצקים כשליש ממקצפת הביצים לתערובת השוקולד המומס ובתנועות עטיפה מקפלים את מקצפת הביצים לשוקולד, ממש בעדינות ובזהירות, עד ששניהם מתערבבים אחד בשני היטב, יוצקים את תערובת השוקולד לקערת המיקסר עם הקצף הנותר ומקפלים שוב בצורת מעטפת עד שהכל מתאחד שוב. מוסיפים את קמח השקדים ותמצית הווניל ומערבבים בזהירות היטב.
יוצקים את תערובת השוקולד שהתקבלה לנו לתוך תבניות סופלה אישיות מחרס או קרטון עד לשלושת רבעי מגובהם.
מכניסים לכל סופלה קובית שוקולד אחת, מכניסים ודוחפים בעזרת האצבע עד לאמצע התערובת של כל סופלה.
מניחים את כל הסופלה על תבנית של תנור ומכניסים לתנור, אופים במשך כרבע שעה, הסופלה צריך להיות יציב בשוליים ורוטט במרכז, תוכן הסופלה יהיה רך ונוזלי וזה בסדר.
הכנת הרוטב: שמים בסיר קטן את הדובדבנים עם הנוזל שלהם, מוסיפים את היין, הרוטב רימונים, מיץ הלימון והסוויטאנגו/ארתריטול, מערבבים ומביאים הכל לרתיחה. בתוך כוס שמים את הקורנפלור ושתי כפות המים ומערבבים היטב עד להמסת הקורנפלור במים. מוסיפים לסיר ומערבבים, מבשלים עוד קצת עד להסמכה.
המלצה לצורת הגשת הקינוח: מפזרים מעל הסופלה מעט אבקת סוויטאנגו/ארתריטול, מוסיפים ככפית מרוטב הדובדבנים מעל כל סופלה ומגישים. מאוד מומלץ להגיש את הסופלה כשהוא חם.
