סופגניות קלאסיות במילוי ריבה

מתכון נפלא לסופגניות קלאסיות במילוי ריבה ופיזור של אבקת סוכר מעל. במתכון הזה אני בעצם מביאה לכם שיטה ייחודית פשוטה וקלה לטיגון הסופגניות שגם אצלכם זה יצליח! המתכון מפורט שלב אחר שלב עד להצלחה בטוחה!! ועל כן צירפתי לכם תמונה המראה את אופן שיטת ההתפחה שלי (ראו התמונה בהמשך הפוסט למטה).
אני מביאה לכם פה, גם עוד כמה אופציות ורעיונות למילויים שונים ומגוונים, אז יאללא שוטו למטבח:)

הסופגניות שבתמונה למעלה הן במילוי ריבת תות והסופגניות שבתמונה כאן הן במילוי ריבת חלב
המרכיבים:
- 9 כוסות קמח לבן רגיל
- 2 כפות שמרים יבשים
- 6 כפות סוכר
- 2 כפיות מלח
- כף תמצית וניל
- 3 ביצים
- 6 כפות שמן
- 2 כוסות מים
- בקבוק שמן לטיגון
רעיונות למילוי:
- ריבת תות או כל ריבה בטעם אחר שאוהבים
- ריבת חלב
- ממרח שוקולד
- ממרח נוטלה
- ממרח לוטוס
- ממרח חלבה
- אבקת סוכר לפיזור
אופן ההכנה:
מנפים קמח לתוך קערה גדולה, מוסיפים שמרים במרכז, מוסיפים את הסוכר מסביב לקערה, את המלח מניחים בצדדים שלא יפגעו בשמרים, מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש. מכסים את הקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח..
מרדדים את הבצק על משטח עבודה, וקורצים עיגולים בעזרת כוס (אני השתמשתי בכוס גדולה לקבלת סופגניות גדולות ויפות). לוקחים נייר אפייה וחותכים לריבועים, מניחים כל סופגנייה על ריבוע נייר אפייה (ראו תמונה מצורפת למטה בהמשך הפוסט). מניחים לסופגניות לתפוח 20-30 דקות, עד שיכפילו את ניפחן..
בנתיים מחממים סיר עמוק בשמן, שהשמן לא יהיה חם מידי. בזהירות אוחזים בקצוות נייר האפייה ומכניסים לתוך השמן, אוחזים בקצה את הנייר ומשחררים לאט לאט לשמן (כאשר נייר האפייה נוגע בשמן, הסופגנייה מחליקה ממנו בקלות לסיר השמן בלי שניגע בסופגנייה כלל וכך היא לא מתפנצ’רת ושומרת על צורתה העגולה והנפוחה. מטגנים במשך2-3 דקות כל צד עד שמזהיב קלות.
בתוך שקית זילוף שמים את המילוי שבחרנו ובעזרת צנטר בעל פייה ארוכה מזריקים את המילוי בעוד הסופגניות חמות. בוזקים מעל אבקת סוכר. ניתן להזליף את המילוי גם על ידי מזרק גדול.
נתתי לכם פה מספר רעיונות למילוי, ניתן למלא במילויים מוכנים וקנויים ולחסוך הרבה זמן עבודה, אך מי שבכל זאת מתעקש יכול גם להכין כל אחד מהמילויים שהצעתי בעצמו בבית(;
בהצלחה, לילך

צורת ההתפחה שלי לסופגניות
קרצו עיגולים מהבצק בגודל הרצוי, גזרו נייר אפייה לריבועים בהתאם לגודל הסופגנייה שלכם והניחו כל עיגול על ריבוע נייר אפייה. הניחו להן לתפוח על הנייר עד שלב הטיגון