סופגניות אפויות ללא גלוטן וללא סוכר

תאמינו או לא אבל זה אפשרי בהחלט!! המתכון הכי בריא שתוכלו לבקש. סופגניות אפויות ללא גלוטן וללא סוכר, במקום הקמח השתמשתי בקמח שקדים ובמעט קורנפלור ובמקום הסוכר השתמשתי בממתיק טיבעי לחלוטין. במתכון הזה הבאתי לכם את המילוי הקלאסי – ריבת תות ללא סוכר, כמובן שתוכלו למלא אותן בריבת חלב ללא סוכר או כל מילויי אחר שאתם אוהבים שהוא ללא סוכר. כמו כן תוכלו לצפות בשוקולד ללא סוכר.
קבלו את המתכון באהבה רבה ויהיה לכולנו חג אורים שמח!!

המרכיבים:
- 2 כוסות קמח שקדים
- 3/4 כוס קורנפלור
- שקית אבקת אפייה
- 6 כפות סוויטאנגו/ארתריטול
- 3 ביצים
- 1 יוגורט במתיקות מעודנת ללא סוכר או לחילופין למי שרוצה פרווה אז לשים 4 כפות קרם קוקוס

רעיונות למילוי:
- ריבת תות ללא סוכר
- ריבת חלב ללא סוכר
- ממרח שוקולד ללא סוכר
- אבקת סוויטאנגו/ארתריטול לפיזור

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני 170 מעלות.
בתוך קערה בינונית שמים את כל המרכיבים היבשים ומערבבים, מוסיפים את שאר המרכיבים הרטובים ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה מעט נוזלית
משמנים תבנית שקעים סיליקון, אני השתמשתי בתבנית שקעים בצורת כיפות עגולות, מה שנתן לי את הצורה העגלגלה. יוצקים לתוך השקעים מן העיסה עד 3/4 מגובהה השקעים, זה תופח ועולה עד הסוף, לכן חשוב למלא רק 3/4 על מנת שלא יגלוש החוצה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-20 דקות בערך, עד שהן משחימות ומזהיבות יפה, ניתן לבדוק בעזרת קיסם הננעץ, אם הוא יוצא יבש סימן שהן מוכנות.
מחוררים חור לכל אחת מהסופגניות בחלקן העליון בעזרת שיפוד עבה. בתוך שקית זילוף שמים 4 כפות ריבה ללא סוכר עם כף מים חמימים ומערבבים היטב. חותכים חור קטן בקצה ומזליפים לכל סופגנייה מעט מן הריבה. כך ניתן ורצוי לעשות עם שאר המילויים, למשל אם ב חרתם בריבת חלב ללא סוכר, שימו 4 כפות ריבת חלב וכף חלב חמים וערבבו היטב. הנוזל עם הממרח מרכך מעט את הממרח וכך נוח יותר להזליפו לסופגניות.
לבסוף בוזקים מעל כל הסופגניות אבקת סוויטאנגו או ארתריטול. אם יש לכם מטחנת תבלינים בבית, ניתן לטחון את הסוויטאנגו/ארתריטול במטחנה לאבקה.
בהצלחה ובהנאה:)
חנוכה שמח!!
תודה רבה לך אני פשוט חולה סכרת נעורים מגיל 15 ודיד שלי גולטן עם יש לך עוד מדכונים אשמח תעדכני אותי