ניוקי

מתכון מושלם לניוקי ברוטב עגבניות איטלקי קלאסי, קל ופשוט להכנה, ממליצה בחום להוסיף גם גבינות משובחות וזהן! זה כבר יקפיץ לכם את המתכון בכמה רמות. טעים בטירוף!!

מרכיבים:

לרוטב עגבניות:

להגשה:

אופן ההכנה:

מועכים את תפוחי האדמה לפירה אחיד וחלק.
מוסיפים את הקמח, את המלח ואת החלמונים. לשים בידיים את התערובת עד שמתקבל בצק אחיד ונעים למגע.
מכינים את הרוטב: בתוך סיר רחב יוצקים את העגבניות המרוסקות, ומאדים עם מעט שמן זית במחבת חמה. מוסיפים שום ובזיליקום קצוץ, מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים כף בלסמי, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מעט.
מכינים את הניוקי: מחלקים את הבצק ל-6-8 חלקים, יוצרים מכל חלק מהבצק גליל דק מאוד, וחותכים אותו לפיסות באורך של כ-2 ס”מ. מכניסים את הניוקי (בקבוצות קטנות) למים רותחים מומלחים, ומבשלים כ-2 דקות עד שהם צפים. מוציאים בעזרת כף מחוררת למסננת.
אופציה:
מחממים שמן זית במחבת ומקפיצים את הניוקי במשך כמה דקות, עד שהם מקבלים ציפוי פריך.
מעבירים את הניוקי למחבת שבו רוטב העגבניות, ומערבבים בזהירות.
מגישים בצלחת עמוקה. מטפטפים מעט שמן זית ומקשטים בעלי בזיליקום. מגרדים מעל הכל גבינת קשקבל שנמס ומוסיף מרקם טעים מאוד.
ניתן לזרוק לרוטב עם הניוקי גם כדורי גבינת מוצרלה, זה מאוד משדרג את המנה!
תהנו באהבה גדולה לילך טייב🩷

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה