מיונז ביתי

מתכון קל ופשוט להכנת מיונז ביתי, את המיונז החלטתי להתחיל להכין לבד בבית, ברגע שהורדתי סוכרים מעלי, בכל מקום כשחיפשתי את המוצר בחנויות ובסופרים למינהם ולא מצאתי שום מיונז שלא מכיל סוכר ברכיבים שלו.

בעצם יש שתי אופנים בהם תוכלו להכין את המיונז, אז שימו לב לכך! באחד האופנים ניתן להשתמש בחלמונים בלבד, ובאופן השני להכנה ניתן להשתמש בשתי ביצים שלמות.

וקבלו באהבה את אחד המתכונים השווים והמומלצים!💝

מרכיבים:

אופן ההכנה: 

אופן ההכנה הראשון: שמים במיקסר חלמונים עם קורט מלח ומתחילים להקציף
כשמתחיל להקציף מעט מוסיפים את המיץ לימון
מקציפים עוד קצת ואז מתחילים להזרים את השמן בזרימה דקה מאוד, קצת קצת בכל פעם (מצורף סרטון)
יש להיזהר ולשים לב שלא ישפך לכם מידי שמן, הזרימה הדקה והאיטית חשובה פה מאוד. אם נשפך לכם יותר שמן זה עלול לשבור את ההקצפה ולא יתקבל המיונז.
מי שרוצה ניתן לבסוף כשהמיונז מוכן להוסיף מעט מלח ולימון, כל אחת לפי הטעם שלה. וכמו כן להוסיף גם אבקת שום לשדרוג הטעם.
אופן ההכנה השני: את כל המרכיבים כולל הביצים השלמות שמים בכוס של בלנדר נינג’ה, מפעילים את הנינג’ה ותוך שניות יש לכן מיונז מוכן.
(למי שמעוניינת בפסטור החלמון או הביצים, אז זהו התהליך לפסטור לפני הכנת המיונז – להרתיח סיר עם מים, להניח מעל קערת זכוכית חסינה, בתוך הקערה לשים את החלמון או החלבונים או הביצים השלמות, ולהקציף, אם זה חלמונים מקציפים עד שמתקבלת מעין משחה, ואז עם המשחה הזו להכין את המיונז לפי המתכון, וכך גם ניתן לעשות לגבי חלבונים אם רוצים להכין מיונז מחלבונים או מוס, את החלבונים להקציף בקערה עד שמתקבלים מעין עננים).

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה