מופלטות

את המופלטה כולנו מכירים מחג המימונה, אותו נוהגים להכין בחג זה ומברכים את הסועדים בברכת “תרבחו ותסעדו” – והמשמעות לכך היא תרוויחו ותצליחו!
המופלטה היא בעצם מאכל שהיה נהוג ממרוקו עוד להכינו לכבוד אירועים מיוחדים ושמחים של העדה, לטקסי חינה לכבוד הכלה והחתן, לכבוד חג המימונה ואירועים אחרים רבים ושמחים.
אני בת לעדה המרוקאית וגדלתי על מאכל זה, אותו נהגנו ועד היום נוהגים אנו לאוכלו עם חמאה ודבש. מאכל טעים ואהוב עלי מאוד!
אני מזמינה אתכם יחד איתי להכינו לא רק דווקא לכבוד חג המימונה, אלה לכבוד כל אירוע או סיבה למסיבה שיש לכם במהלך השנה.

לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- כף סוכר
- כף מלח
- 1 ביצה
- 4 כוסות מים פושרים
- כ- 1 כוס שמן לפתיחה של המופלטות
להגשה:
- חמאה
- דבש

אופן ההכנה:
את השמרים היבשים מערבבים עם הסוכר בכוס ומוסיפים מים חמימים עד 3/4 מגובהה הכוס. משהים חצי דקה לתפיחה קלה.
בקערה גדולה מנפים קמח, מוסיפים מלח וביצה. מוסיפים את תערובת השמרים (חשוב לדאוג שהשמרים לא יבואו במגע ישיר עם המלח), מוסיפים את המים ולשים לבצק אחיד ודביק. מניחים בצד מכוסה למנוחה למשך כחצי שעה.
בתוך תבנית אלומיניום חד פעמית שופכים כוס שמן, משמנים ידיים ולוקחים חתיכות מן הבצק בגודל של אגרוף של היד ויוצרים כדורים, מניחים בתבנית עם השמן אחד ליד השני. (ניתן לראות תמונה בתחתית העמוד).
מחממים מחבת גדולה. משמנים משטח עבודה ובידיים משומנות לוקחים כדור בצק מן הכדורים שבתבנית, מניחים על משטח עבודה (גם המשטח אמור להיות מעט משומן) ופותחים את הכדור בצק לעלה דק מאוד. (פותחים בעזרת הידיים).
מניחים את העלה במחבת (אין צורך לשמן אותה). מטגנים בצד אחד. בזמן שהעלה הראשון מטגן, פותחים עוד עלה (שוב לוקחים כדור נוסף). הופכים את העלה שבמחבת, מניחים עליו את המופלטה השנייה והופכים שוב. ממשיכים כך עד שערימת המופלטות כבדה. מעבירים לצלחת הגשה גדולה.
מגישים עם דבש וחמאה. כל סועד מורח לעצמו כאוות נפשו.
