לחמנייה כפרית עם גבינה בולגרית, זיתי קלמטה וזעתר

תחזיקו חזק!! כי הלחמניות האלה הולכים להעיף אתכם גבוהה!!! הסגנון והמראה של הלחמנייה כבר לוקחים אותנו למחוזות רחוקים ומשרים בנו אווירה כפרית נעימה. המרכיבים בהם בחרתי להשתמש במתכון זה גם הם נותנים לנו הרגשה של כפר. ובכלל הניחוח והטעם ידברו בעד עצמם וישאירו לכם טעם של עוד.

לחמנייה זו מאוד מתאימה לאווירת חג השבועות, אני אישית אוהבת להכין אותה בפרט בחג השבועות, אך בהחלט מתאים להכין את הלחמנייה בכל ימות השנה ובאירוע חגיגי גם כן.

שימו לב לסטיילינג שבחרתי ללחמנייה זו, מה שנותן לה שלמות במראה וביופי, קחו לכם רעיון וצאו לדרך, מבטיחה שלא תתאכזבו!!

לבצק:

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

בתוך קערה שמים קמח, צרים גומה במרכז ויוצקים פנימה את השמרים ומכסים חזרה עם הקמח, שהשמרים לא ייראו. מוסיפים מייפל , מים ושמן. מערבבים ולשים מעט מוסיפים את המלח, הגבינה הבולגרית, הזיתים והזעתר וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הבצק ומשהים לתפיחה של כשעה. 

על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל-16 חתיכות שוות. יוצרים כדורים יפים מהחתיכות, משאירים את הכדורים מעט מקומחים, זה נותן להן את המראה הכפרי. מניחים את הלחמניות על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. 

נותנים ללחמניות לתפוח עוד כ-20 דקות. מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות במשך כ-20-30 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות יפה.

להגשה ולמראה סטייליסטי ניתן לקחת בד יוטה, לחתוך ריבועים בגודל הלחמניות ולעטוף אותן מעט ולקשור בעזרת חוט יוטה.

אפייה נעימה לילך:)

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

בתוך קערה שמים קמח, צרים גומה במרכז ויוצקים פנימה את השמרים ומכסים חזרה עם הקמח, שהשמרים לא ייראו. מוסיפים סוכר , מים ושמן. מערבבים ולשים מעט מוסיפים את המלח, הגבינה הבולגרית, הזיתים והזעתר וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הבצק ומשהים לתפיחה של כשעה. 

מחלקים את הבצק ל-16 חתיכות שוות. יוצרים כדורים יפים מהחתיכות.על משטח עבודה מקומח מגלגלים את הבצק לצורה עגולה ויפה, משאירים את הבצק מקומח, זה נותן לו את המראה הכפרי. מניחים את 2 הבצקים העגולים משתי החתיכות על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. 

בעזרת סכין קורצים מעל הבצקים חיתוכים לרוחבם, זה נותן את המראה היפה של החריצים שעל הלחמים.

נותנים לבצק התפחה קלה של רבע שעה. מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות במשך כ-30 דקות.

מגישים לצד גבינות ויין מוסקט.

בהנאה רבה לילך:)

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה