לחמניות לפסח

הן עגולות, רכות ויפות. צורת ההכנה של לחמניות אלה קצת שונה מהכנת לחם או לחמניות רגילות שאנו מכירים, צורת ההכנה שלהן יותר בדומה לצורת ההכנה של הפחזניות, אך בהחלט יכולות להחליף לנו בחג הפסח את הלחמניות הרגילות שאנו רגילים לאכול במהלך כל השנה. אופן ההכנה קל מאוד. את הלחמניות האלה אני מכינה בכל שנה בחג הפסח וכולם אוהבים אותם מאוד. במתכון זה נתקלתי לפני שנים מספר באחד מספרי הבישול הישנים שלי לחג הפסח ומאז שניסיתי אותו אני לא מוותרת עליו.

עם הלחמניות האלה ניתן להכין כריכים בבוקר בחול המועד לילדים ולכל המשפחה או סתם כך כשיוצאים לפיקניק.

מרכיבים:

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל200 מעלות.

בתוך סיר קטן שמים את המים, השמן, והמלח ומביאים לרתיחה (עד שהמים מבעבעים).

מכבים את האש ובבת אחת מוסיפים את קמח המצה ואבקת האפייה. מערבבים במהירות עד שמתקבלת תערובת שנפרדת מדפנות הסיר. מצננים מעט.

מוסיפים את הביצים בהדרגה (כל פעם ביצה אחת). מערבבים במהירות בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת תערובת אחידה.

מרטיבים ידיים ויוצרים כדורים, מניחים אותם במרווחים על נייר אפייה.

אופים ב-200 מעלות במשך 10 דקות ולאחר מכן מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות וממשיכים לאפות במשך כ-30 דקות נוספות עד שהלחמניות מזהיבות ומשחימות.

רצוי להשאיר את הלחמניות בתנור ולתת להן להתקרר יחד עם התנור ולא להוציאן מיד לאחר האפייה – כך הן נשארות יפות, עגולות ונפוחות. אם מוציאים מיד לאחר האפייה הן מתפנצ’רות ומאבדות את הנפח שלהן.

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה