לחמניות אצבע שומשום

לחמניות קטנות ומצופות כל כולן רק שומשום, הטעם כל כך משגע שאי אפשר לתארו במילים, פשוט להכין, לאכול ולהנות מהן. הטעם הנפלא שלהן הוא בעצם בזכות השומשום, הילדים אוהבים אותן מאוד מאוד. ממליצה לכם בחום להכין אותן. והן הולכות טוב מאוד יחד עם גבינות, שוות ביותר!!
בכדי שתהייה לכם הכנה קלה ופשוטה יותר הכנתי לכם סרטון קצרצר על תהליך הכנת צורת הלחמנייה והציפוי בשומשום, הסרטון מצורף למטה בסוף המתכון, ושיהיו הכנות נעימות:)

מרכיבים:
- 1 ק"ג קמח כוסמין 80%
- 2 כפות שמרים יבשים
- כף מלח
- 3 כפות מייפל טיבעי
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 3 כוסות מים פושרים
לציפוי:
- 3 כוסות שומשום
אופן ההכנה:
שמים קמח בקערה. יוצרים גומה במרכז הקמח שם מניחים את השמרים, מכסים חזרה עם הקמח.
מוסיפים מייפל, את המלח שמים בצד הקערה, (דואגים שהשמרים לא יבואו במגע עם המלח, אחרת זה פוגע בתפיחה).
מוסיפים מים ושמן ולשים הכל עד לבצק אחיד רך וגמיש. מכסים ומניחים לתפיחה למשך שעה.
מחלקים את הבצק ל-4 כדורים. כל כדור מחלקים לעוד 4 כדורים קטנים, סה”כ 16 כדורים – מתקבלים לנו 16 לחמניות.
כל כדור מרדדים לצורת פיתה ומגלגלים את הפיתה כמו רולדה קטנה. כך עושים עם כל כדורי הבצק. כל רולדה כזו שהתקבלה לנו היא בעצם לחמניית אצבע.
ממלאים קערה קטנה במים, בקערה שנייה שמים שומשום.
בתוך הקערה עם המים טובלים כל לחמנייה ומיד טובלים ומגלגלים בשומשום שיצפה את הלחמנייה כולה.
במגש של התנור מניחים נייר אפייה ועל הנייר מסדרים יפה את כל הלחמניות המצופות, דואגים להשאיר רווח בין לחמנייה ללחמנייה, בכדי שלאחר התפיחה לא ידבקו אחת לשנייה. מניחים בצד את המגש עם הלחמניות לתפיחה של 20 דקות.
בינתיים מחממים תנור לחום בינוני, 170 מעלות.
לאחר שהלחמניות תפחו מכניסים לתנור ואופים במשך כ-30 דקות, עד שהלחמניות מקבלות גוון חום זהוב.
