לחם כפרי כוסמין

אפיית הלחם הזה מעלה בי זיכרונות ילדות יפים, זיכרונות שלוקחות אותי למסע קסום כפרי ודמיוני, לאותם ספרים וסיפורים כפריים שאהבתי לקרא בתור ילדה. תמיד אהבתי את סיפורי “היידי בת ההרים” “האן ילדת החווה” ועוד סיפורים כאלה, תמיד חלמתי ליהיות איזו בת כפר עם שמלה נפוחה כזו.. אני לא יודעת להסביר למה, אבל בזמן אפיית הלחם, הניחוחות שעלו, ואחרי שאני רואה את התוצר שקיבלתי, זה ממש לקח אותי לשם, לכפר ולאותן הדמויות שאהבתי שהעלו בי את אותם הזיכרונות.
על הלחם הזה אני יכולה להגיד לכם שהוא קריספי מבחוץ ורך כספוג מבפנים והוא טעים טעים!! כבר ריח הניחוח שעולה בזמן אפיית הלחם ישאיר לכם טעם של עוד. ואני מאוד ממליצה לאכול את הלחם הזה עם גבינות, כי מה יותר טעים מלחם כפרי וגבינות, ואל תשכחו להגיש עם כוס מוסקט ליד – ביחד זה פשוט מושלם.

לבצק:
- 1 ק"ג קמח כוסמין מלא
- 2 כפות שמרים יבשים או 50 גרם שמרים
- כף מייפל טיבעי
- כף מלח
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 3 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
בתוך קערה שמים קמח, צרים גומה במרכז ויוצקים פנימה את השמרים ומכסים חזרה עם הקמח, שהשמרים לא ייראו. מוסיפים מייפל, מלח, מים ושמן. מערבבים ולשים לקבלת בצק חלק ואחיד. מכסים את הבצק ומשהים לתפיחה של כשעה.
מחלקים את הבצק ל-2. על משטח עבודה מקומח מגלגלים את הבצק לצורה עגולה ויפה, משאירים את הבצק מקומח, זה נותן לו את המראה הכפרי. מניחים את 2 הבצקים העגולים משתי החתיכות על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
בעזרת סכין קורצים מעל הבצקים חיתוכים לרוחבם, זה נותן את המראה היפה של החריצים שעל הלחמים.
נותנים לבצק התפחה קלה של רבע שעה. מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות במשך כ-30 דקות.
מגישים לצד גבינות ויין מוסקט.
בהנאה רבה לילך:)