לביבות אפויות

“אימי אפתה לביבה לי, לביבה חמה ומתוקה”, כולנו מכירים את שיר הילדות המפורסם הזה, אבל אף אחד אף פעם לא שם לב באמת למשפט בשיר הזה, “אימי אפתה” ולא טיגנה!! נו טוב חנוכה הוא חג השמן, הרי לזכר מעט השמן שנשאר בכד הקטן והספיק לשמונה ימים להדלקת המנורה בבית המקדש אנו אוכלים כיום מאכלים המטוגנים ועתירים בשמן. אבל בכל זאת נקיים את הפיסקה בשיר המתנגנת לנו ומפזמת ונכין אותן, את הלביבות שלנו, אכן אפויות טעימות ובריאות!

 הפעם אני מביאה לכם כאן מתכון ללביבות אפויות מלוחות. מכירים את הלאטקס המטוגן?? אז זה בדיוק, זה המתכון! רק שהוא אפוי בתנור ולא מטוגן.

אז תכינו, תאכלו והכי חשוב תהנו, כי הטעם אפילו יותר טעים מהלביבות השומניות, ושיהיה לכולנו רק בבריאות:)

המרכיבים:

אופן ההכנה:

קולפים ירקות ושוטפים.

בפומפייה או מעבד מזון משולב בעל סכינים מחוררים, גוררים את הירקות. (אני משתמשת במעבד מזון של חברת BRAUNׂׂ). מעבירים את כל הירקות המגוררים לקערה גדולה, קוצצים פטרוזיליה או סלרי לפי בחירה, ומוסיפים לירקות. מוסיפים את שאר המרכיבים ומתבלים, מערבבים היטב.

מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה. בעזרת כפות הידיים לוקחים מהעיסה סוחטים מנוזלים ומניחים בתבנית. משטיחים בעזרת כף היד מעט. מסדרים יפה את כל הלביבות בתבנית אחת על יד השניה. מורחים שמן זית מעל כל לביבה. אופים בחום בינוני, 180 מעלות. למשך 30 דקות בערך. רצוי לבדוק מתי הן מזהיבות. הופכים ואופים עוד 10 דקות בערך. תהנו!!

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה