כדורי מוקה/קפה

אני כל כך אוהבת את הטעם של הקפה במיוחד בעוגות ועוגיות, אז המציאו לנו כבר הרבה מתכונים של עוגות ועוגיות בטעם של קפה שפשוט החלטתי להמציא משהו חדש שאולי עוד לא חשבו עליו לפני וזה כדורים בטעם קפה שיזכירו במעט גם את הטעם של המוקה, הוספתי במתכון נגיעות של טעם לימוני, מה ששידרג את המתכון פי כמה רמות בטעם וזה נתן מן טאץ’ מיוחד לטעם עדין יותר לכדורים לדעתי, כמובן שמי שרוצה יוכל לוותר על הוספת הלימון פה, שוב זה עניין של טעם. אז קבלו אותם במתכון מיוחד ובריא כמובן אצלנו במטבח גם ללא תוספת סוכר שיתאים גם לסוכרתיים.
המתכון מורכב מכמה שלבים: תחילה יש להכין עוגת טורט בטעם קפה וכשהעוגה מוכנה מפוררים אותה לפירורים, פירורי העוגה הם בעצם הבסיס של הכדורים האלו.

מרכיבים לעוגת טורט בטעם קפה:
- 6 ביצים מופרדות
- 6 כפות סוויטאנגו/ארתריטול
- מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון
- 2 כפות שמן קוקוס מומס
- 3 כפות קמח שקדים
- 3 כפות קמח קוקוס
- 3 כפות קמח תפוחי אדמה
- כף אבקת קפה נמס
- כף תמצית וניל
- שקית אבקת אפייה
מרכיבים להכנת הכדורים:
- פירורי עוגת המוקה
- 4 כפות מייפל טיבעי
- כוס חלב/חלב סויה
- חצי כוס שבבי קוקוס
לציפוי הכדורים:
- כ-4 כפות שבבי קוקוס קלוי
אופן ההכנה:
הכנת עוגת הטורט בטעם קפה: טורפים בקערה חלמונים ו-2 כפות מהסוויטאנגו/ארתריטול. מוסיפים תוך כדי בחישה מיץ מחצי הלימון ואת הקליפה המגוררת, שמן קוקוס, קמח שקדים, קמח קוקוס, קמח תפוחי האדמה, אבקת הנס קפה, תמצית הווניל ואבקת האפיה.
בקערה נפרדת מקציפים חלבונים לקצף יציב כשאת יתרת הסוויטאנגו/ארתריטול (4 כפות) מוסיפים לסירוגין תוך כדי הקצפה.
את מקצפת החלבונים מאחדים עם תערובת החלמונים ומערבבים בתועות של קיפול עדינות.
משמנים תבנית אפייה ויוצקים לתוכה את התערובת.
אופים את העוגה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות למשך כ-35 דקות, עד אשר קיסם שננעץ יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
הכנת הכדורים: מפוררים את עוגת הטורט שהכנו לפירורים דקים,
מערבבים יחד עם כל שאר המרכיבים לעיסה אחידה. במידה ומתקבלת לכם עיסה יבשה הוסיפו עוד מעט חלב, ובמידה יוצאת עיסה רטובה מידי הוסיפו כף אחת או שתיים של שבבי קוקוס.
מהעיסה שהתקבלה יוצרים כדורים קטנים ומגלגלים בקוקוס הקלוי לציפוי, מגישים ומתענגים:)
מהעיסה שהתקבלה יוצרים כדורים קטנים ומגלגלים בקוקוס הקלוי לציפוי, מגישים ומתענגים:)


אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב
Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp