חלת זר מתוקה לראש השנה

חלה מתוקה מאוד בסירופ דבש טעים, חלת הזר הזו עשויה בעצם מלחמניות קטנות ועגולות המונחות זו לצד זו, צמוד האחת לשניה, אך לא ממש דבוקות, כי הן מכפילות בנפח ונדבקות ומתאחדות האחת עם השניה לחלת זר אחת יפה ומרשימה.

מרכיבים:
לראש העיסה:
- 2 כפות קמח מנופה
- 2 כפות סוכר
- חצי כוס מים פושרים
- 40 גרם שמרים יבשים
לבצק:
- 6 כוסות קמח מנופה
- 1/3 כוס סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1 ביצה טרופה
- 100 גרם שמן

לקישוט:
- 1 ביצה טרופה
- 2 כפות דבש
- שבבי שקדים/ שקד גפרור
- מעט שמן לשימון התבנית
- 100 גרם צימוקים (אופציה)
- 100 גרם אגוזים קצוצים (אופציה)
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל מרכיבי ראש העיסה לקבלת בלילה. משהים כ-10 דקות לתפיחה ותסיסה.
בקערה אחרת שמים קמח, סוכר, מלח, ביצה טרופה והשמן. צרים גומה, יוצקים פנימה את ראש העיסה, לשים לקבלת בצק חלק ואחיד. מכסים את הבצק ומשהים לתפיחה של כ-30-40 דקות. מחלקים את הבצק לכ-12 מנות אחידות בגודלן.
משמנים את תחתית התבנית והשוליים.
מגלגלים את מנות הבצק שחילקנו לכדורים. מסדרים בתבנית מכיוון הדופן פנימה אחד צמוד לשני אך לא יותר מידי צמוד.
מברישים את הכדורים בביצה טרופה ומשהים להתפחה כשעה. אופים בחום של 180 מעלות במשך כ-30 דקות.
מורחים את החלה בדבש מיד עם הוצאתה מהתנור ומפזרים שקדי גפרור.
חג שמח!! באהבה תמיד לילך.
