חלות לשבת מקמח כוסמין 80%

החלות האלה כל-כך יפות וכל-כך טעימות, וצורת אפייתן על-ידי סרט נייר בסגנון כפרי כזה, ממש מזמין, תודו!
למתכון החלות שלי אני מאוד אוהבת להוסיף יותר מים, כלומר כמות הנוזלים כאן גדולה ממתכונים אחרים שאתן מכירות, וזה בכדי שהבצק יצא רך וקצת דביק, הנוזלים בעצם נותנים לבצק לצאת אחרי האפייה אוורירי יותר. ובכלל אני אשתף אתכן כאן במתכון הזה בעוד כמה סודות שלי שאני נוהגת לעשות כשאני אופה את החלות המעלפות האלה, על מנת לקבל אותן רכות, אווריריות ועם חורים כאלה, ובועות שבבצק או איך שתקראו לזה.. בהחלט זה מתכון ששווה הצצה לגלות סודות וטיפים חדשים לאפיית חלות מוצלחת, ואם אתן כבר מציצות אז שווה כבר להכין, אתן תראו שעוד תודו לי;)
אז יאללה יוצאים לדרך?
מרכיבים:
- 2 קילו קמח כוסמין 80%
- 4 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות מלח
- 4 כפות מייפל טיבעי
- 1/2 כוס שמן זית
- 7 כוסות מים פושרים
- שומשום/קמח לפיזור
- עלי טימין לקישוט ולטעם
אופן ההכנה:
אופן ההכנה:
שמים את הקמח בתוך קערה גדולה.
מערבבים שמרים עם 4 כפות המייפל ולאחר מכן מוסיפים כחצי כוס מים פושרים ומערבבים הכל יחד היטב, מניחים בצד ל-10 דקות, שיתסוס קצת ויציא מעט קצף, מערבבים היטב שוב.
יוצרים גומה במרכז הקמח, ומוזגים לתוך הגומה את השמרים ומכסים שוב עם הקמח.
בצד אחד של הקערה שמים את המלח (אסור שהמלח יבא במגע עם השמרים אחרת הבצק עלול לא לטפוח). מוזגים שמן ומים. ומערבבים היטב עד אשר העיסה הופכת להיות בצק רך וגמיש.
מניחים בצד להתפחה של חצי שעה.
על משטח עבודה מקומח, קולעים צמות.
מפזרים מעל כל חלה קצת מהקמח, ניתן להוסיף עלי טימין, מאוד מוסיף בטעם ומשדרג את החלה, אפשר לפזר על חלק מהחלות שומשום.
אופים בחום בינוני, 180 מעלות, במשך 20-30 דקות, עד אשר החלות משחימות.