בורקס מצה במילוי תפו"א ופטריות

זו בעצם מצה מגולגלת במילוי תפו”א עם או בלי פטריות לבחירתכם. הגרסה לבורקס כשר לפסח, ניתן למלא בכל מילוי אחר לפי בחירתכם וטעמכם האישי: מילוי גבינות, מילוי בשר, במילוי תרד או במילוי תפו”א ופטריות.
מאוד מתאים להכין לילדים לארוחת הערב של חול המועד לצד סלט גדול וביצה קשה ליד או סתם כך כשיוצאים לפיקניק עם כל המשפחה. בהחלט מתכון קל, מהיר ונוח להכנה. הכמות במתכון מספיקה למשפחה עם כ-6 נפשות. מתקבלים 12 בורקסים.
מרכיבים:
- 6 מצות מקמח מלא
- 6 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים ומעוכים לפירה
- 4 ביצים
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 2 סלסילות פיטריות שמפיניון טריות
- 2 כפות שמן לטיגון
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- כף וחצי אבקת מרק עוף
- מלח, פלפל שחור לפי הטעם
לציפוי:
- ביצה טרופה
- שומשום לפיזור
אופן ההכנה:
מרטיבים את המצות ועוטפים במגבת נקייה לחה במשך כ-30 דקות עד שהמצות מתרככות ונעשות גמישות.
מחממים תנור ל200 מעלות.
את הבצל המטוגן עם הפטריות מערבבים בקערה עם שאר המרכיבים: הפירה, ביצים, פטרוזיליה, והתבלינים.
חוצים כל מצה לשניים ומניחים כף עד 2 כפות מלאות מהמלית בקצה המצה ומגלגלים לגליל.
מניחים את הגלילים הממולאים על נייר אפיה משומן כשהקצוות עם הפתח כלפי מטה. מורחים ביצה טרופה על כל גליל ומפזרים מעט שומשום.
מכניסים לתנור למשך 15 דקות.