בורקס מצה במילוי תפו"א ופטריות

זו בעצם מצה מגולגלת במילוי תפו”א עם או בלי פטריות לבחירתכם. הגרסה לבורקס כשר לפסח, ניתן למלא בכל מילוי אחר לפי בחירתכם וטעמכם האישי: מילוי גבינות, מילוי בשר, במילוי תרד או במילוי תפו”א ופטריות.

מאוד מתאים להכין לילדים לארוחת הערב של חול המועד לצד סלט גדול וביצה קשה ליד או סתם כך כשיוצאים לפיקניק עם כל המשפחה. בהחלט מתכון קל, מהיר ונוח להכנה. הכמות במתכון מספיקה למשפחה עם כ-6 נפשות. מתקבלים 12 בורקסים.

מרכיבים:

לציפוי:

אופן ההכנה:

ראשית תבשלו את תפוחי האדמה שיהיו רכים ותמעכו לפירה.
מטגנים את הבצל הקצוץ ב-2 כפות השמן עד לשקיפות, פורסים פטריות טריות ומוסיפים לבצל המטוגן וממשיכים לטגן עד שהפטריות מתרככות ומצטמצמים כל הנוזלים במחבת.

מרטיבים את המצות ועוטפים במגבת נקייה לחה במשך כ-30 דקות עד שהמצות מתרככות ונעשות גמישות.

מחממים תנור ל200 מעלות.

את הבצל המטוגן עם הפטריות מערבבים בקערה עם שאר  המרכיבים: הפירה, ביצים, פטרוזיליה, והתבלינים.

חוצים כל מצה לשניים ומניחים כף עד 2 כפות מלאות מהמלית בקצה המצה ומגלגלים לגליל.

מניחים את הגלילים הממולאים על נייר אפיה משומן כשהקצוות עם הפתח כלפי מטה. מורחים ביצה טרופה על כל גליל ומפזרים מעט שומשום. 

 מכניסים לתנור  למשך 15 דקות.

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה