אוזני המן - בצק שקדים פריך

מתכון לאוזני המן בריאות, אוזני המן פריכות וטעימות בסגנון הנוסטלגי המוכר. אוזני המן אלה הן ללא תוספת סוכר וללא גלוטן, פשוטות ביותר וקלות להכנה. הבסיס להכנת הבצק הוא הבצק שקדים פריך שלי המוכר מהמגולגלות תמרים המפורסמות שלי. אני מאוד אוהבת את הבצק הזה, ברגע שקולטים את הרעיון איתו, הוא פשוט קל ונוח לעבודה.

אני מביאה לכם כאן מספר רעיונות למילוי; מילוי שוקולדי רגיל או בטעם ממרח נוטלה ומילוי תמרים, עם פיזור אבקת סוויטאנגו/ארתריטול מעל בסגנון הכי פשוט ונוסטלי.

לבצק שקדים פריך:

למילוי שוקולד:

למילוי תמרים:

לפיזור:

אופן ההכנה:

הכנת הבצק : לערבב יחד את כל המרכיבים עד לאיחוד ולקבלת בצק רך ונוח לעבודה, (אם הבצק יוצא מעט דביק תוסיפו כף אחת או שתיים של קמח שקדים).
לשים את הבצק במנוחה לפחות 20 דק׳.
בינתיים מכינים את המילוי:
למילוי שוקולד: מערבבים יחד היטב את כל המרכיבים לקבלת קרם שוקולדי. במידה והקרם יצא לכם נוזלי יש להוסיף כף אחת או שתיים של שקדים טחונים או כל אגוז טחון אחר, זה יגרום לממרח להיות סמיך יותר ובזמן האפייה המילוי לא ייזל לכם החוצה. 
למי שאוהב טעם נוטלה, ניתן להחליף את כף חמאת השקדים בכף חמאת אגוזי לוז, זה מאוד משדרג את הטעם של הממרח. 
למילוי התמרים: טוחנים במעבד מזון את התמרים יחד עם 2 כפות הסילאן והמים. טוחנים עד לקבלת ממרח.
מרטיבים את הידיים מעט ויוצרים עיגולים בגודל גולה גדולה (בלורה), משטחים את הגולות בצק שהתקבלו לנו כמו פיתה על כף היד, שמים באמצע מעט מהמלית וסוגרים (סוגרים משלושת הצדדים המעוגלים לצורת משולש-אוזן המן).
אופים בחום בינוני, 180 מעלות, כ-15-20 דק׳ עד להזהבה.
טוחנים כף סוויטנגו/ארתריטול ומפזרים מעל אוזני ההמן האפויות כשהן כבר קרות.

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה