אוזני המן - בצק פריך כוסמין

פורים בפתח ואיתו מגיעים המנהגים האהובים: תחפושות, משלוחי מנות, קריאת המגילה וכמובן אכילת אוזני המן, וכאן אני חושפת בפניכם את המתכון המוצלח והבריא שלי לאוזני המן פריכות ורכות מבצק פריך, מקמח כוסמין 80%, הבצק יוצא רך וגמיש ונוח מאוד לעבודה. אני משתפת אתכם גם בהצעות מילויים שונים, חלקם כולנו מכירים אך עדיין בשידרוג שלי וחלקם הם מילויים חדשים פרי דמיוני לגיוון הטעמים, לכם נשאר רק לבחור מה אתם אוהבים ולגשת להכין.
אני מביאה לכם כאן מספר רעיונות למילוי; מילוי שוקולדי רגיל או בטעם ממרח נוטלה, מילוי תמרים, מילוי פרג, מילוי חלבה ומילוי פיסטוק עם או בלי פיזור אבקת סוכר מעל, כל אחד לפי טעמו האישי, כך או כך יוצא טעים!!

לבצק פריך:
- 400 גרם קמח כוסמין 80%
- 100 גרם שקדים טחונים
- 5 כפות סוויטאנגו/ארתריטול
- כפית אבקת אפייה
- 1 כפית תמצית וניל
- כפית תמצית וניל משובחת
- 100 גרם חמאה רכה
- 2 כפות שמן קוקוס
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טיבעי
מילוי פרג:
- 100 גרם פרג טחון
- 1/2 פחית קרם קוקוס (לא חייב מקורר)
- 4 כפות סוויטאנגו/ארתריטול
- 2 כפות דבש
- 20 גרם חמאה
- 3 כפות חמאת שקדים
למילוי שוקולד/שוקולד נוטלה:
- 100 גרם שוקולד חלב ללא סוכר של אגו
- 1/2 פחית קרם קוקוס (לא חייב מקורר)
- 3 כפות חמאת שקדים / כף חמאת אגוזי לוז (אופציה למי שאוהב טעם נוטלה)
למילוי תמרים:
- 10 תמרים שטופים ללא הגרעין
- 2 כפות סילאן טיבעי
- 4-5 כפות מים
למילוי חלבה:
- 100 גרם חמאה
- 250 גרם חלבה ללא סוכר
- 2 כפות דבש
- 3 כפות מים
- 2 כפות טחינה גולמית
לפיזור:
- אבקת ממתיק
אופן ההכנה:
הכנת הבצק פריך: בתוך קערה שמים קמח, מוסיפים את קמח השקדים, אבקת אפייה, תמצית וניל והממתיק ומערבבים הכל יחד.
ממיסים את החמאה על האש יחד עם השמן קוקוס, מצננים מעט ומוסיפים לקערה של הקמח, מוסיפים גם את המיץ תפוזים ומערבבים הכל יחד עד לקבלת בצק רך וגמיש. אם הבצק יוצא מעט פירורי ניתן להוסיף עוד כף אחת או שתיים של מיץ תפוזים.
עוטפים את הבצק בניילון ומעבירים לקירור לחצי שעה לפחות.
לבנתיים מכינים את המילויים שבחרנו: הכנת מלית שוקולד/שוקולד נוטלה: ממיסים שוקולד חתוך לקוביות וקרם קוקוס בבין מרי או במיקרו בפולסים של 30 שניות, מערבבים מידי פעם עד להמסה מלאה ולקבלת קרם שוקולדי נוזלי. לקבלת ממרח שוקולד רגיל מוסיפים את חמאת השקדים ומערבבים היטב עד לקבלת ממרח סמיך, לקבלת שוקולד נוטלה מערבבים פנימה את חמאת אגוזי הלוז. במידה והממרח עדיין מעט נוזלי או לא יוצא סמיך וממרחי, רצוי להוסיף עוד כף אחת או שתיים של קמח שקדים/שקדים טחונים/אגוזי לוז טחונים, זה מעבה את הקרם והופך אותו למוצקי יותר, ומאוד חשוב להגיע למרקם ממרחי על מנת שבזמן אפיית אוזני ההמן המילוי לא יצא וייזל החוצה.
הכנת מלית פרג: שמים בסיר קטן את הקרם קוקוס עם הממתיק ו-2 כפות דבש, מרתיחים הכל יחד ומערבבים כל הזמן עד שהכל נמס ונטמע היטב אחד בשני. מוסיפים את הפרג ומערבבים שוב, משאירים על האש עד שהפרג סופח אליו את הנוזלים, מוסיפים חמאה ומערבבים עד להמסה מלאה, מסירים מהאש ומוסיפים את חמאת השקדים, מערבבים. מניחים בצד להתקרר, מחכים שהמלית תתקרר ותהפוך להיות ממרחית.
הכנת מלית תמרים: במעבד מזון טוחנים יחד את כל המרכיבים עד שמתקבל לנו ממרח תמרים.
הכנת מלית חלבה: ממיסים יחד בסיר קטן על האש חמאה, חלבה, דבש ומים, מערבבים כל הזמן עד להמסה מלאה, מסירים מהאש ומוסיפים את הטחינה הגולמית ומערבבים היטב. מניחים בצד ומצננים עד שהופך לממרח.
ממשיכים עם הבצק והכנת אוזני ההמן: מקמחים משטח עבודה. מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים את הבצק ל-2, ומתחילים לרדד כל כדור בצק בעזרת מערוך לעלה בעובי 1/2 ס”מ. בעזרת קורצן עגול (אני השתמשתי בקורצן שקוטרו 7 ס”מ) קורצים עיגולים מכל עלה הבצק. מוציאים שאריות, מרדדים שוב וקורצים עיגולים נוספים. על כל עיגול בצק מניחים כרבע כפית מהמלית שבחרנו. (מאוד חשוב לא לפוצץ במילוי, כיוון שהמלית עלולה לצאת וליזול החוצה מאוזני ההמן בזמן האפייה). מקפלים את השוליים כלפי המרכז, לצורת משולש מהדקים היטב את הקצוות זה לזה בכדי שלא יפתח בזמן האפייה.
מניחים את אוזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לקירור למשך חצי שעה לפחות. בנתיים מחממים תנור לחום בינוני נמוך, 150 מעלות. לאחר חצי שעה מוציאים את התבנית עם אוזני ההמן מהקירור ומכניסים לאפייה, אופים במשך 20 דקות. מצננים, ומי שאוהב ניתן לבזוק אבקת ממתיק מעל כל אוזן המן.
תהנו ותתענגו, פורים שמח ומבדח!! לילך:)

