קיש גבינות וברוקולי

אצלנו אין ארוחה חלבית ללא קיש גבינות, המתכון לקיש הברוקולי שאני מביאה לכם פה עשיר בטעם ומיוחד מאוד. עלינו במשפחה הוא אחד הקישים האהובים ביותר. הקיש הזה מתאים במיוחד לארוחות חלביות חגיגיות, אך בהחלט מתאים גם לכל ארוחה חלבית שתרצו, אמרתי לכם כבר אצלנו תמצאו אותו הרבה בארוחות החלביות שלנו. אז תכינו, תגישו ותתחילו לקצור מחמאות, גם מהטעם וגם מהמראה.

לבסיס:

למילוי:

אופן ההכנה:

מכינים את הבסיס: מעבדים קמח, חמאה, מלח ומייפל במעבד מזון לתערובת פרורית. מוסיפים ביצה ומערבלים לכדור בצק. עוטפים בניילון ניצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 32 ס”מ. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית בבצק. דוקרים את התחתית במזלג ומעבירים שוב למקפיא לעוד חצי שעה.

מחממים תנור ל-180 מעלות, ואופים כ-15 דקות, עד להזהבה קלה. מצננים 10 דקות.

מכינים את המלית: מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח. חולטים את הברוקולי 2-3 דקות, רק עד שמתחיל להתרכך. מסננים היטב ומצננים כ-10 דקות.

טורפים ביצים בקערה, מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ומערבבים היטב. יוצקים על הבסיס. אופים במשך כשעה ורבע, עד להזהבה יפה והתייצבות.

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה