פיצה כשרה לפסח

יש לנו פיצה כשרה לפסח, אז תגידו לי מה צריך יותר מזה. היא טעימה בטירוף ממש בדיוק כמו פיצה רגילה ולא מורגש בכלל שהיא ללא קמח, בפיצה הזו השתמשתי בקמח תפו”א, והבצק יוצא רך ואוורירי. אני מכינה אותה כבר כמה שנים וכל שנה מחדש הילדים מחכים שאני אכין להם אותה ובשניות הם מחסלים את כולה. אז תתכוננו ללקק את האצבעות, וכן, אתם הולכים להתאהב במתכון חדש, ואולי אפילו הייתי מציעה שתכפילו כמויות מראש.

לפיצה:
- 2 ביצים
- כף סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- 1 שקית אבקת אפיה
- 200 גרם קמח תפו"א
- 1/2 כוס חלב
לרוטב:
- 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
- 2 כפות קטשופ
- 2 כפות שמן שמן זית
- 1/2 כוס מים
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- כפית אורגנו
- 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
- תוספות לבחירה: זיתים, פטריות, בצל וכיוב'
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מקציפים ביצים עם מלח וסוכר במשך כ-5 דקות עד לקבלת מקצפת תפוחה.
מזליפים את השמן בזרם דק ואיטי תוך כדי הקצפה.
בקערה נפרדת מערבבים את המרכיבים היבשים: קמח תפו”א, סודה לשתייה, ואבקת אפייה.
כשנוצרת קציפה יפה מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים והחלב.
משמנים תבנית ויוצקים לתוכה את העיסה שהתקבלה, אופים בחום בינוני, 180 מעלות, במשך 10 דקות.
לבינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לרוטב.
מוציאים את התבנית לאחר 10 דקות ומורחים את הרוטב מעל הבצק החצי אפוי, מפזרים את הגבינה באופן שווה, מוסיפים זיתים וכל תוספת אחרת שאוהבים, מכניסים שוב לתנור וממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות.