פאי פיצוחים מתוק

מתכון משגע לפאי פיצוחים מקורמל ומתוק, חלק יקראו לפאי הזה גם פאי אגוזים, הכל מתקבל והעיקר הוא הטעם ולא השם:) 

לדעתי זו אחת העוגות, אני אישית מאוד אוהבת את העוגה הזו, זו עוגה שמתאימה כקינוח או סתם כך לחתוך ממנה פרוסה עם הקפה, אני לבד יכולה לגמור ממנה חצי חח.. אז זהירות! ראו הוזהרתם, היא ממכרת מאווווווד!!

הפיצוחים שאני משתמשת בדרך כלל לפאי הזה הם: קשיו, אגוזי לוז מולבנים (כלומר ללא הקליפה), פקאן טיבעי ופיסטוק ללא קליפה. הפיצוחים צריכים ליהיות טיבעיים ללא מלח או תבלינים.

לרגישים לגלוטן ניתן להשתמש ב-2 כוסות קמח שקדים ולוותר כאן על הקמח כוסמין.

המתכון יחסית קל להכנה, לא דורש הרבה לפני וממש בקצת הקדשה מזמנכם תיהיה לכם אחל’ה עוגה/פאי! יאללה לכו להכין ותהנו:) 

לפאי:

לפיצוחים:

אופן ההכנה:

הכנת הפאי: מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעבד מזון עם וו לישה גיטרה, ומעבדים עד לקבלת בצק. עוטפים בניילון ניצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

מוציאים את הבצק מהמקרר, על משטח עבודה מקומח מעט מתחילים לרדד את הבצק לעלה עגול בגודל תבנית הפאי שלנו ואפילו טיפה יותר מגודל התבנית, שיספיק לנו לרפד גם את דפנות התבנית. העלה שרידדנו צריך להיות בעובי של כ-2 מ”מ. מניחים את העלה על התבנית ומתחילים להדק לתבנית בעזרת האצבעות, מכל הצדדים, המרכז והדפנות. חותכים שאריות אם יש.

מכניסים לתנור. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך 15-20 דקות. מוציאים ומצננים.

הכנת מילוי הפיצוחים: מחממים מחבת טפלון כ-2 דקות. שמים את הממתיק (סוויטאנגו או ארתריטול), על להבה בינונית-נמוכה, מביאים עד לידי המסה, בלי לערבב. (אם לא נמס טוב ניתן לערבב אבל ממש בעדינות עד להמסה). כאשר הכל מומס, מחממים במיקרו את 2 כפות הקרם קוקוס ו-2 כפות הסילאן יחד. מוסיפים לקרמל שיתקבל לנו ומערבבים מעט. מוסיפים את הפיצוחים ומערבבים הכל יחד. מצננים מעט.

יוצקים את תערובת הפיצוחים מעל הפאי ומשטחים באופן אחיד.

אם רוצים להכין טארטלטים קטנים אז גם זו אפשרות: לוקחים בכל פעם חתיכה קטנה מן הבצק, חתיכה שתספיק לכסות תבנית טארטלט קטנה. מצפים עם חתיכת הבצק הקטנה את תבנית הטארטלט. כך עושים עם שאר התבניות וכל הבצק. שמים את התבניות על תבנית של התנור. מכניסים לתנור. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך 15-20 דקות. מוציאים ומצננים ומחלצים מהתבניות הקטנות.

ממלאים את הטארטלטים בפיצוחים המקורמלים, נותנים לזה להתקשות ומגישים.

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה