עוגת תפוחים שתי וערב כוסמין

עוגה טעימה שתמיד כיף להכין, והפעם הבאתי לכם אותה בגירסה הבריאה מקמח כוסמין 80% והיא ללא תוספת סוכר, כמובן שהשתמשתי במתכון הזה בתחליפים הידועים והאהובים שלי, אתם מוזמנים להכיר אותם כאן במתכון וברוב המתכונים הבריאים שלי כאן באתר.
העוגה מתאימה לכל ימות השנה חג או שבת, במילוי התפוחים אני תמיד אוהבת להוסיף אגוזי מלך טחונים, זה מאוד מוסיף ומשדרג את העוגה, ואם אני אכין אותה לכבוד ראש השנה אני אמנע לשים אגוזים כיוון שאגוז בגימטריה = חטא, ובראש השנה אנחנו רוצים להיכנס ליום הדין נקיים וטהורים ומנהג ישראל שלא רצוי להשתמש ולאכול אגוזים ביום הזה.
אז בואו הצטרפו אלי למתכון ונכין יחד את העוגה שלב אחר שלב.
ב – ה – צ – ל – ח – ה ! ! !
מרכיבים:
לבצק:
- 3 כוסות קמח כוסמין 80%
- 4 כפות שמן קוקוס מומס (אם השמן קוקוס מוצק יש לשים 2 כפות מלאות)
- 4 חלמונים
- 5 כפות סוויטאנגו/ארתריטול
- 1/2 1 כפות לימון מגורר
- 6 כפות חלב קר/חלב סויה/חלב שקדים
מרכיבים:
למלית:
- 1 ק"ג תפוחי עץ גראנט סמיט קלופים וחתוכים לקוביות
- 6 כפות סוויטאנגו/ארתריטול
- 1/4 כוס מים
- 1 כפית קינמון
- 100 גרם צימוקים (אופציה)
- 100 גרם אגוזים קצוצים (אופציה)
אופן ההכנה:
הכנת הבצק: מערבבים את כל מרכיבי הבצק לקבלת בצק פריך. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר עד להכנת המלית.
הכנת המלית: שמים בסיר את התפוחים, הסוויטאנגו/ארתריטול והמים, ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים את הצימוקים, האגוזים, והקינמון ומערבבים עוד מספר דקות על האש, מסירים מהאש ומצננים.
מחממים תנור ל-180 מעלות. לוקחים שני -שליש מהבצק ומשטיחים על תבנית מלבנית אלומניום, בינונית, חד פעמית. יוצקים על הבצק את המלית.
מרדדים את הבצק הנותר לעלה מרובע-מלבני, וחותכים לרצועות. מניחים את הרצועות שתי וערב על מלית התפוחים. מורחים את רצועות הבצק בביצה טרופה, מכניסים לתנור ואופים למשך כ-45 דקות, עד שהבצק מזהיב.
*מאוד מומלץ להגיש את העוגה כשהיא פושרת, עם כדור גלידת וניל.