עוגת מוס גבינה ריבת חלב

לעוגת הבסיס:
- 2 ביצים
- 3 כפות סוויטאנגו/ארתריטול
- כף שמן קוקוס מומס
- כפית תמצית וניל
- חצי יוגורט טיבעי (ללא תוספת סוכר)
- 2 כפות ריבת חלב
- 6 כפות קמח שקדים
- 2 כפות קמח קוקוס
- כפית שטוחה אבקת אפייה
למוס גבינה:
- 1 פחית קרם קוקוס מקורר
- 1 אינסטנד פודינג וניל ללא סוכר
- 500 גרם גבינה שמנת 5%
- 2 כפות סוויטאנגו/ארתריטול
לציפוי:
- 4 כפות גדושות ריבת חלב
- 4 כפות חלב
- מעט פתיתי קוקוס/קוקוס קלוי לקישוט
אופן ההכנה:
לעוגת הבסיס: מערבבים יחד בעזרת מטרפה 2 ביצים וסוויטאנגו/ארתריטול.
מוסיפים כף שמן קוקוס מומס, כפית תמצית וניל, חצי יוגורט, ואת הריבת חלב ללא תוספת סוכר
ומערבבים הכל יחד היטב.
מוסיפים את 6 כפות הקמח שקדים, 2 כפות קמח קוקוס ואבקת אפיה. מערבבים הכל יחד עד לאיחוד כל המרכיבים.
יוצקים את הבלילה לתבנית עגולה משומנת (אני השתמשתי ברינג עגול, ניתן להשתמש גם בתבנית עגולה קפיצית).
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, למשך 30-35 דק׳ עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
למוס גבינה: מקציפים תחילה את הקרם קוקוס ומוסיפים את הפודינג, הגבינה והסוויטאנגו/ארתריטול, מקציפים עד לקבלת קרם קצפת יציבה. (לעוגות מוס יציבות בסגנון הזה אני משתמשת בפודינג של חברת טוסו, כיוון שהוא מייצב יותר טוב מכל פודינג אחר).
את המוס גבינה שהתקבל יוצקים מעל הבסיס כשהוא קר, מעבירים למקפיא לשעתיים לפחות.
לציפוי ריבת חלב: את הריבת חלב שמים בקערית ומכניסים ל-30 שניות למיקרו לריכוך, מוסיפים את החלב ומערבבים היטב יחד, לקבלת ריבת חלב מעט נוזלית.
שופכים את ריבת החלב הנוזלית מעל העוגה הקפואה ומיד להטות לכל הצדדים עד כדי כיסוי העוגה כולה.
לקישוט: אפשר עם מזלג לעשות פסים בספירלה בציפוי הריבת חלב, לפזר מסביב שבבי קוקוס קלוי ושבבי קוקוס טבעי.
ניתן להשאיר מעט מהקרם קצפת ולהזליף כוכבים עם שקית זילוף וצנתר בצורת כוכב.
הפרדת העוגה מהרינג או כל תבנית קפיצית: שימו בספל מים רותחים, טבלו סכין במים הרותחים והעבירו בין דפנות העוגה לתבנית, כך לטבול בכל פעם את הסכין עד להפרדת העוגה מהתבנית, לשלוף בעדינות החוצה
באהבה גדולה לילך

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב
Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp