עוגת גבינה קרה עם תותים

שילוב טעמים מנצח של תותים וגבינה, עוגה טעימה מאוד וגם מרשימה מאוד ביופיה. עוגה שניתן להכין בכל ימות השנה, לשבת חג וכמובן שתתאים לשולחן חג השבועות. 
העיטורים שמסביב לעוגה ומעל העוגה קלים מאוד להכנה כך שגם כל מי שלא אופה מקצועי יוכל להכין את העוגה הזו בקלות ולקבל תוצאות מרשימות. אז באמת שזה לא כזה “תורה מיסני”, קומו, תכינו ותתחילו לקצור את המחמאות.

לעוגת הבסיס:

למוס גבינה:

לציפוי גלאס תות:

אופן ההכנה:

לעוגת הבסיס: מערבבים יחד בעזרת מטרפה 2 ביצים וסוויטאנגו/ארתריטול.
מוסיפים כף שמן קוקוס מומס, כפית תמצית וניל, וחצי יוגורט ומערבבים הכל יחד היטב.
מוסיפים את 6 כפות הקמח שקדים, 2 כפות קמח קוקוס ואבקת אפיה. מערבבים הכל יחד עד לאיחוד כל המרכיבים.
יוצקים את הבלילה לתבנית עגולה משומנת (אני השתמשתי ברינג עגול, ניתן להשתמש גם בתבנית עגולה קפיצית).
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, למשך 30-35 דק׳ עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
מוציאים ומצננים.
למוס גבינה: מקציפים תחילה את הקרם קוקוס ומוסיפים את הפודינג והגבינה, מקציפים עד לקבלת קרם קצפת יציבה. (לעוגות מוס יציבות בסגנון הזה אני משתמשת בפודינג של חברת טוסו, כיוון שהוא מייצב יותר טוב מכל פודינג אחר). 
בדפנות העוגה מסדרים חצאי תותים מסביב ואז יוצקים את קרם הגבינה מעל הבסיס כשהוא קר. מכניסים למקפיא לכשעה.
לציפוי גלאס תות: מבשלים את הפרי הטחון עם המים והסוויטנגו ומביאים לרתיחה.

ממיסים את הקורנפלור בכוס עם 2 כפות מים ומערבבים, ומוסיפים לסיר.

ממשיכים לבשל עוד 2-3 דק׳, תוך כדי עירבוב תמידי עד להסמכה. מעבירים למסננת מעל קערה ומסננים תוך כדי מעיכה עם כף (הנוזלים ירדו וישארו גרגירים של הפרי, כמו מחית). לוקחים את הרוטב שסונן, מצננים לטמפ׳ החדר ומצפים מעל העוגה הקפואה ומיד מטים לכל הצדדים עד כדי כיסוי העוגה כולה.

לקישוט: 
ניתן להשאיר מעט מהקרם קצפת   ולהזליף כוכבים עם שקית זילוף וצנתר בצורת כוכב או ניתן לקשט כיד הדימיון.
הפרדת העוגה מהרינג או מכל תבנית קפיצית: שימו בספל מים רותחים, טבלו סכין במים הרותחים והעבירו בין דפנות העוגה לתבנית, כך לטבול בכל פעם את הסכין עד להפרדת העוגה מהתבנית, לשלוף בעדינות החוצה
באהבה גדולה לילך❤

תוכלו להכין את העוגה הזו גם בכל צורה שתבחרו, לא חייבים להתקבע דווקא על הצורה העגולה:)

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה