עוגת גבינה ללא ביצים וללא קמח

הייתם מעלים על דעתכם שיש אפשרות להכין עוגת גבינה שהיא ללא ביצים ללא קמח וגם ללא סוכר, טוב לתחליף הסוכר כבר התרגלנו:) גם תחליף לקמח מצאנו, ויש הרבה תחליפים לקמח היום בשוק, אבל עוגה ללא ביצים!!! תגידו לי שזה כבר בילתי אפשרי!! אז אכן מצאתי ומצאתי אפשרות כזו להכין את עוגת הגבינה ללא ביצים! וזה בזכות אחותי היקרה שהעמידה אותי באתגר, הצלחתי להכין אותה, את העוגה המדוברת הזו!! אכן באפייה תערובת הגבינה החזיקה גם ללא הביצים, אז הצטרפו אלי להכנת המתכון הבא ותיווכחו לדעת שאכן זה אפשרי:)

רק לפני שנתחיל אני רוצה לציין שהכנסתי במתכון שתי אפשרויות הכנה לבסיס העוגה: האפשרות הראשונה בסיס מביסקוויטים ללא ביצים ובאפשרות השנייה בסיס מקמח שקדים אבל כן עם ביצה אחת, אז שימו לב לזה ותחליטו מה הכי מתאים עבורכם:) בהצלחה!!

בסיס ביסקוויטים ללא ביצים:

בסיס מקמח שקדים עם ביצה אחת:

לעוגה:

לציפוי:

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל- 170 מעלות

הכנת בסיס הביסקוויטים: טוחנים את הביסקוויטים דק במעבד מזון, ממיסים את החמאה ומוסיפים לביסקוויטים הטחונים, מערבבים יחד היטב. משטיחים על תבנית ארוכה (אפשר גם בתבנית אינגלישקייק)

הכנת הבסיס מקמח שקדים: לערבב את כל מרכיבי הבצק לבצק רך ונוח לעבודה ולהעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה, בעזרת ידיים רטובות להשטיח באופן אחיד על כל התבנית, להכניס לתנור ולאפות כ-20דק׳, להוציא ולצנן, לפורר לפירורים דקים, אפשר בעזרת מעבד מזון, להוסיף 3-4 כפות מים ולערבב יחד עם הפירורים, שיהיו קצת רטובים, להעביר לתבנית בה אנו רוצים להכין את העוגה ולהדק היטב על כל התבנית באופן אחיד, אפשר להעזר עם כף הפוכה להידוק.

הכנת העוגה: לערבב יחד את כל חומרי מלית הגבינה בעזרת מטרפה ולצקת לתבנית מעל שכבת הפירורים
להכניס לתנור ולאפות כ- 40 דקות.
לערבב שמנת חמוצה עם אבקת סוויטאנגו/ארתריטול, רצוי עם מטרפה לתערובת אחידה
להוציא את התבנית מהתנור ולמרוח מעל את השמנת. להחזיר לתנור לעוד 10 דקות אפייה
לצנן היטב ולשמור בקירור. להעביר לצלחת הגשה ויאמי😋😋

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה