עוגת גבינה ללא ביצים וללא קמח

הייתם מעלים על דעתכם שיש אפשרות להכין עוגת גבינה שהיא ללא ביצים ללא קמח וגם ללא סוכר, טוב לתחליף הסוכר כבר התרגלנו:) גם תחליף לקמח מצאנו, ויש הרבה תחליפים לקמח היום בשוק, אבל עוגה ללא ביצים!!! תגידו לי שזה כבר בילתי אפשרי!! אז אכן מצאתי ומצאתי אפשרות כזו להכין את עוגת הגבינה ללא ביצים! וזה בזכות אחותי היקרה שהעמידה אותי באתגר, הצלחתי להכין אותה, את העוגה המדוברת הזו!! אכן באפייה תערובת הגבינה החזיקה גם ללא הביצים, אז הצטרפו אלי להכנת המתכון הבא ותיווכחו לדעת שאכן זה אפשרי:)
רק לפני שנתחיל אני רוצה לציין שהכנסתי במתכון שתי אפשרויות הכנה לבסיס העוגה: האפשרות הראשונה בסיס מביסקוויטים ללא ביצים ובאפשרות השנייה בסיס מקמח שקדים אבל כן עם ביצה אחת, אז שימו לב לזה ותחליטו מה הכי מתאים עבורכם:) בהצלחה!!

בסיס ביסקוויטים ללא ביצים:
- שרוול ביסקוויטים ללא סוכר (אני משתמשת בביסקוויטים של הדר ללא סוכר)
- 2 כפות שמן קוקוס (לפני המסה) או 75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
בסיס מקמח שקדים עם ביצה אחת:
- 8 כפות קמח שקדים
- 3-4 כפות סוויטאנגו/ארתריטול
- 1 ביצה
- כפית אבקת אפייה
- כפית תמצית וניל
לעוגה:
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 1 גביע שמנת חמוצה 9%
- 4 כפות סוויטאנגו/ארתריטול
- 1/2 חבילה אינסטנד פודינג וניל ללא סוכר
- 1 כף קורנפלור
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת דק
לציפוי:
- 1 גביע שמנת חמוצה 9%
- 2 כפות אבקת סוויטאנגו/ארתריטול
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל- 170 מעלות
הכנת בסיס הביסקוויטים: טוחנים את הביסקוויטים דק במעבד מזון, ממיסים את החמאה ומוסיפים לביסקוויטים הטחונים, מערבבים יחד היטב. משטיחים על תבנית ארוכה (אפשר גם בתבנית אינגלישקייק)
הכנת הבסיס מקמח שקדים: לערבב את כל מרכיבי הבצק לבצק רך ונוח לעבודה ולהעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה, בעזרת ידיים רטובות להשטיח באופן אחיד על כל התבנית, להכניס לתנור ולאפות כ-20דק׳, להוציא ולצנן, לפורר לפירורים דקים, אפשר בעזרת מעבד מזון, להוסיף 3-4 כפות מים ולערבב יחד עם הפירורים, שיהיו קצת רטובים, להעביר לתבנית בה אנו רוצים להכין את העוגה ולהדק היטב על כל התבנית באופן אחיד, אפשר להעזר עם כף הפוכה להידוק.


