עוגת גבינה כמו של בית מלון

מי לא מכיר את עוגת הגבינה המוגשת לנו בכל בוקר בחדר האוכל של בתי המלון? אני עוד זוכרת אותה, את אותה העוגה, מאז ילדותי. בכל שנה הייתי נוסעת עם הורי לחופשה בבית מלון בקיץ, ואף פעם לא ויתרתי או פסחתי עליה, היא הייתה שם תמיד וכאילו חיכתה לי בכל פעם שאגיע לביקור, וקרצה לי: “הנה אני פה, רכה כל-כך וטעימה בטירוף”. אז בתור ילדה תמיד שאלתי את הסובבים אותי, למה בבית מלון עוגת הגבינה יותר מיוחדת מעוגת הגבינה של הבית, אז לא כל-כך ידעתי להסביר מה מאוד מיוחד בה, היום אני יודעת!! ובטוח גם אתם שזה הרכות שלה ואיך שהיא נמסה בפה.. אז היום כבוגרת ואחת שכבר יודעת בהחלט להרכיב מתכונים משל עצמה, אני מביאה לכם מתכון לאותה עוגה רכה וטעימה. נתתי בה הרבה מחשבה ואיזה מרכיבים בדיוק להכניס בה. זה המתכון, קבלו אותו באהבה רבה, ובטוחה אני שתאהבו אותה מאוד:)
הערה קטנה: המתכון אינו חדש כלל, הוא קיים כבר כמה שנים טובות אצלי במגירה, לפני כמה שנים טובות פרסמתי אותו בקבוצת “אמהות מבשלות ביחד” שם אני גם חברה, הייתי הראשונה שפרסמה את הגרסה שלה לעוגה המנצחת הזו, ואחרי התחילו להעלות עוד גרסאות.. (העוגה שלי הזו הגיע שם ל-29,637 צפיות).
המרכיבים לעוגה:
- 6 ביצים
- 5 כפות סוויטאנגו/ארתריטול
- 1/2 1 ק"ג גבינה לבנה 5%
- 3 כפות קורנפלור
- 3 כפות אבקת אינסטנד פודינג וניל ללא סוכר
- 3 כפיות תמצית וניל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-150 מעלות.
מערבבים בקערה, בעזרת מטרפה או כף (לא במיקסר), את החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
יוצקים לתבנית מלבנית משומנת (אני השתמשתי בתבנית אלומיניום חד פעמית) ואופים במרכז התנור במשך שעה ורבע, עד שהעוגה מתייצבת ונעשית תפוחה בשוליים אך מעט רוטטת (העוגה אמורה להישאר בהירה). מוציאים את העוגה מהתנור ומצצננים בטמפ’ החדר במשך כשעתיים.
מכניסים את העוגה למקרר לעוד שעתיים-4 שעות, שהעוגה תתייצב היטב.
חותכים את העוגה לריבועים ומגישים.
שימו לב: כשהעוגה יוצאת מהתנור היא מאוד רכה, ככל שמשאירים את העוגה במקרר יותר זמן היא מתייצבת ומרקמה משתנה.
בהצלחה!!!