עוגיות בוטנים

מתכון בריא נוסף שאני מביאה לכם – עוגיות הבוטנים המוכרות והאהובות – המסורתיות מבית אמא. במתכון אין סוכר וגם לא גלוטן.
את העוגיות האלה תמיד תמצאו אצלי במגש העוגיות המרוקאיות הנבחרות שלי, אני לא פוסחת עליהן אף פעם והן תמיד יככבו אצלי לצד חברותיהן בכל חג ובכל אירוע, מתאימות בהחלט לחג הפסח, למימונה וכמובן לכל ימות השנה.

מרכיבים:
- 2 כוסות בוטנים קלויים טחונים
- 4-5 כפות סוויטאנגו/ארטריתול
- 1 ביצה M
- 2 חלמונים
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית זנגוויל טחון (תבלין)
- 1/4 כפית קינמון
- אבקת סוויטאנגו/ארטריתול לפיזור ואיבוק
- עטרות נייר (מנג'טים) בגודל הכי קטן
אופן ההכנה:
טוחנים את הבוטנים הטחונים והקלויים תחילה יחד עם הסוויטאנגו
מוסיפים לבוטנים והסוויטאנגו את הביצה, החלמונים, אבקת האפייה, הקינמון והזנגוויל, ללוש היטב עד לקבלת עיסה אחידה, מניחים בצד למשך חצי שעה.
צרים כדורים קטנים (בגודל של כדור פינג פונג בערך) בעזרת ידיים מעט רטובות, טובלים אותם בנדיבות באבקת הסוויטאנגו, ומניחים כל כדור בתוך עטרת נייר (מנג׳ט).
אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 150 מעלות למשך כ-8 דק׳, עד שהכדורים מתקשים מעט ונוצרים סדקים ראשונים. לאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-100 מעלות, וממשיכים לאפות עוד כ-20 דק׳. מצננים ומגישים יחד עם כוס תה. בהנאה ובאהבה גדולה לילך טייב

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב
Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp