סופגניות בשלל ציפויים ומילויים

במתכון הזה אני פותחת בפניכם עולם שלם של רעיונות איך לצפות ובמה למלא את הסופגניות שלכם, ממש כמו שתמצאו ברולדין או בקפה ארומה או בכל בית קפה או קונדיטוריה אחרת שלא מביישת את עצמה. 

בכלל אופן עיצוב הסופגניות ישמח כל אחד מבני משפחתכם או כל אחד אחר שתגישו לו אותם.  

הרעיונות שאני מעלה פה לפניכם הן מחומרים פשוטים שקל למצא בכל מקום וכמובן שכל הסיפור הזה ממש לא כזה מסובך.

אז החנוכה הזה הולך להיות שמח במטבח(:

המרכיבים לסופגניות:

לציפויים:

לציפוי גאנש פיסטוק:

לציפוי גאנש שוקולד:

לציפוי גלאס תות:

לציפוי ריבת חלב:

למילויים:

למילוי קרם פטיסייר בטעמים שונים:

אופן ההכנת הסופגניות:

מנפים קמח לתוך קערה גדולה, מוסיפים שמרים במרכז, מוסיפים את הסוכר מסביב לקערה, את המלח מניחים בצדדים שלא יפגעו בשמרים, מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש. מכסים את הקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח..

מרדדים את הבצק על משטח עבודה, וקורצים עיגולים בעזרת כוס (אני השתמשתי בכוס גדולה לקבלת סופגניות גדולות ויפות). לוקחים נייר אפייה וחותכים לריבועים, מניחים כל סופגנייה על ריבוע נייר אפייה (ראו תמונה מצורפת למטה בהמשך הפוסט). מניחים לסופגניות לתפוח 20-30 דקות, עד שיכפילו את ניפחן..

בנתיים מחממים סיר עמוק בשמן, שהשמן לא יהיה חם מידי. בזהירות אוחזים בקצוות נייר האפייה ומכניסים לתוך השמן, אוחזים בקצה את הנייר ומשחררים לאט לאט לשמן (כאשר נייר האפייה נוגע בשמן, הסופגנייה מחליקה ממנו בקלות לסיר השמן בלי שניגע בסופגנייה כלל וכך היא לא מתפנצ’רת ושומרת על צורתה העגולה והנפוחה. מטגנים במשך2-3 דקות כל צד עד שמזהיב קלות.

הכנת המילויים:

הכנת קרם הפטיסייר: מרתיחים את החלב. מקציפים את החלמונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה, מקציפים במשך 5 דקות. מוסיפים קורנפלור ופודינג, ממשיכים להקציף עוד קצת. יוצקים את המקצפת לתוך הסיר עם החלב הרותח, ומערבבים לאט על אש בינונית, עד שהופך לקרם סמיך. ולבסוף להוסיף את 20 גרם החמאה ולערבב היטב עד אשר החמאה נטמעת היטב בקרם.

*אם בחרתם בקרם בטעם הפיסטוק   יש להוסיף את 2 כפות ממרח   הפיסטוק בשלב שבו אתם יוצקים את המקצפת לחלב הרותח מיד יש להוסיף גם את הממרח ולערבב הכל יחד היטב עד שהופך לקרם סמיך.

*אם בחרתם בקרם בטעם שוקולד, יש להמיס את השוקולד ולהוסיף אותו בשלב של העירבוב הסופי לפני התייצבות קרם הפטיסייר לסמיך.

*אם בחרתם בקרם בטעם ריבת חלב, יש להוסיף אותו בשלב של העירבוב הסופי לפני התייצבות קרם הפטיסייר לסמיך.

בתוך שקית זילוף שמים את המילוי שבחרנו ובעזרת צנטר בעל פייה ארוכה ורחבה. מזריקים את המילוי בעוד הסופגניות חמות. ניתן להזליף את המילוי גם על ידי מזרק גדול.

הכנת הציפויים:

הכנת ציפוי גאנש פיסטוק: ממיסים שוקולד לבן בסיר כפול על אדים או במיקרוגל בפולסים של 30 שניות בכל פעם, מסירים מהאש כשנמס ומערבבים היטב, מוסיפים את השמן וממרח הפיסטוק וממשיכים לערבב עד איחוד.

הכנת גאנש שוקולד: ממיסים שוקולד ושמנת יחד בסיר כפול על אדים או במיקרוגל בפולסים של 30 שניות בכל פעם, מסירים מהאש כשנמס ומערבבים היטב לקבלת קרם נוזלי.

הכנת ציפוי גלאס תות: מבשלים את הפרי הטחון עם המים והסוכר ומביאים לרתיחה. ממיסים את הקורנפלור בכוס עם 2 כפות מים ומערבבים, ומוסיפים לסיר. ממשיכים לבשל עוד 2-3 דק׳, תוך כדי עירבוב תמידי עד להסמכה. מעבירים למסננת מעל קערה ומסננים תוך כדי מעיכה עם כף (הנוזלים ירדו וישארו גרגירים של הפרי, כמו מחית). לוקחים את הרוטב שסונן, מצננים לטמפ׳ החדר.

הכנת ציפוי ריבת חלב: ממיסים את ריבת החלב במיקרוגל חצי דקה. מוסיפים את החלב ומערבבים היטב יחד לקבלת קרם אחיד ומעט נוזלי.

עכשיו כשכל הציפויים שלנו מוכנים אפשר לצפות את הסופגניות בכל מיני ציפויים או במה שהכי אוהבים.

זכרו רק שאם בחרתם ללכת על ציפוי אחד ולא על מספר ציפויים יש להכפיל את הכמות בהכנת הציפוי הנבחר בכדי שהכיסוי יספיק לכם לכל כמות הסופגניות כאן במתכון. 

לקישוט ועיטור הסופגניות: כאן תצטרכו להפעיל את הדמיון שלכם או פשוט ללכת לפי מה שאתם הכי אוהבים. אני למשל בחרתי לקשט את סופגניות השוקולד שלי בקצפת ובקליק שחור לבן, ניתן לקשט עם בייגלה מצופה בשוקולד חלב או לבן, גליליות שבורות או כל דבר אחר שמתאים והולך עם שוקולד. לסופגניות בטעם ריבת חלב בחרתי בקישוט של קוקוס קלוי שפיזרתי מעל ציפוי ריבת החלב ובקצפת ועוגיית אלפחורס קטנה שהכנתי. את סופגניית התות קישטתי בפירורי עוגיות וניל, ניתן לקשט גם בפירורי קציפיות/נשיקות, והזלפתי מעט גנאש שוקולד לבן. את סופגניית הפיסטוק ניתן לקשט בפיסטוק טחון, קצפת ועוגיית אמרטו פיסטוק קטנה מעל. פשוט שוטו עם הדמיון שלכם ועם מה שהכי הייתם רוצים שיהיה על הסופגנייה שלכם.

וקישוט נוסף שהוספתי לכל סופגנייה, זה המבחנה שעל כל סופגנייה, מבחנות בצורת לב או עגולות או בצורה ארוכה ורגילה שלהם, ופשוט מילאתי אותן במילויים השונים והנחתי מעל הסופגניות בהתאם. 

המון המון הצלחה, והכי חשוב שתהנו גם מהעשייה וגם מהאכילה(; לילך❤

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה