מרק חרירה

מרק חרירה הוא אחד המרקים המפורסמים ביותר במטבח המרוקאי. אני שגדלתי בבית מרוקאי פשוט חייתי וגדלתי על המרק הזה. אחד המרקים הטעימים והמבוקשים ביותר בכלל בעם ישראל. המתכון הטעים והאהוב ביותר שלמדתי להכין מאימי היקרה שלמדה מסבתא האהובה. ובכלל בימים קרים של חורף הכי כייף להתענג עליו.
קבלו מתכון קל ופשוט להכנה, ניתן להוסיף למתכון זה אטריות ולשבח אותו עוד יותר ובכך בעצם מרק זה הופך למרק משביע יותר.
תהנו לכם גם מההכנה וגם מהטעם המשובח!!!
מרכיבים:
- 3 גבעולי סלרי גדולים חתוכים קוביות קטנות
- 1 צרור עבה של פטרוזיליה קצוצה
- 3 בצלים קצוצים
- 3 עגבניות חתוכות לקוביות
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
- תיבול: כף פפריקה מתוקה, כף וחצי מלח, כפית שטוחה פלפל שחור, כף אבקת שום, כפית אבקת בצל.
- 2 כוסות עדשים ירוקים מושרים לפחות שעה במים רותחים
- 1/2 1 כוסות גרגירי חומוס מושרים (שהושרו לפחות לילה במים חמים) או 1 קופסת חומוס בשימורים
- 1/2 1 כוסות אטריות
- 2 כפות קורנפלור מהולים בכוס מים
אופן ההכנה:
בתוך סיר גדול שמים עגבניות חתוכות לקוביות, בצלים קצוצים, את הסלרי הקצוץ והפטרוזיליה הקצוצה, מוסיפים שמן, מערבבים הכל יחד ומטגנים כ-10 דקות, מערבבים מידי פעם.
מוסיפים רסק עגבניות, פפריקה, מלח ופלפל שחור ושאר התבלינים, מערבבים, מטגנים עוד 2 דקות.
מוסיפים מים עד 3/4 מגובה הסיר, מבשלים על האש עד שהמרק רותח. מוסיפים את העדשים והחומוס ומבשלים במשך חצי שעה נוספת. בודקים אם העדשים והחומוס רכים, אם לא מבשלים עוד קצת עד שהם מתרככים. ניתן להוסיף בשלב הזה את האטריות וממשיכים לבשל עד לריכוך. מוסיפים את הכוס קורנפלור המהול במים לסיר ומערבבים. נותנים לזה עוד כמה דקות עד שמסמיך מעט.
- מגישים חם טעים ונעים:)
