מלוואח ביתי

מתכון קל, חביב ומהיר הכנה למלוואח ביתי. הכי כיף כשמכינים משהו מוכר והוא תוצרת בית מעשה ידכם, ולא פחות כיף שזה יוצא טעים לא פחות מהטעם המקורי.
המתכון לא כזה מסובך, קצת הטפחה, כמה גילגולים, ואנחנו כמובן שולטים בכמות החמאה והשמן שאנחנו רוצים להוסיף במתכון, כך שיתקבל לנו מלוואח פחות שומני וקצת יותר בריא ממלוואח תעשייתי. במתכון כתבתי לכם 100-200 גר’ חמאה, הכוונה כאן שכל אחד יחליט עם לשים חמאה בכמות נדיבה או “להתקמצן”, כל אחד לפי בחירה ועד כמה הוא אוהב את המלוואח שומניים יותר, הסבר ופירוט תקבלו גם באופן ההכנה.
אם תירצו תמיד תוכלו להכין חצי מהכמות הרשומה כאן במתכון, זה גם מפחית מכמות הזמן והעבודה שבהכנה, חצי כמות יצא לכם בערך 8 מלוואחים, כמות שלמה מתקבלים כ-16 מלוואחים.
לא צריך פה הכנות מקדימות, פשוט תכינו מצרכים תבשילו שרוולים ויאללא מתחילים..

לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות סוכר
- קורט מלח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1/2 2 כוסות מים
- 100-200 גרם חמאה בטמפ' החדר
- מעט שמן לשימון הבצק
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, המלח, אבקת האפייה והמים. לשים כ-3 דק’ לקבלת בצק בעל מרקם אחיד. מכסים במגבת ומניחים בצד לתפיחה למשך שעה.
משמנים משטח עבודה. לשים את הבצק במשך 5 דקות ומניחים לתפיחה נוספת של שעה מכוסה במגבת.
יוצרים מהבצק עיגולים (כ-16), על משטח עבודה משומן מרדדים כל בצק עיגול לרדיד דק דק. בעזרת הידיים פותחים את הבצק לעלה דק מאוד.
מורחים על העלה ככפית חמאה, לנדיבים שבינינו שרוצים מלוואח שומני יותר יש להוסיף ככף חמאה, ועם היד מורחים על כל העלה הדק שיצרנו.
מקפלים את העלה, כך שכל קצוותיו ייכנסו פנימה, ממשיכים לקפל עד כמה שאפשר. בעזרת מערוך מרדדים שוב לצורת מלוואח עגול.
מחממים מחבת טפלון על אש בינונית, אין צורך בשימון המחבת, המלוואח גם ככה כבר די שומני. מטגנים את המלוואח על המחבת החמה, כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה.
ניתן להגיש את המלוואח לצד ביצה קשה, עגבניות מרוסקות וסחוג.
