מחמר - פשטידה

כמי שגדלה בבית להורים ממוצא מרוקאי אעיד שללא מחמר באחת מסעודות השבת זה בילתי אפשרי. זכורים לי הימים עוד מילדותי בבית הורי, בכל סעודה חייבת לככב פשטידה זו על שולחן השבת. בתי שירה מאוד אוהבת מחמר, ולכן מידי פעם אני משתדלת להכין לה ולשמח אותה, וכמובן שכל המשפחה מצטרפת לחגיגה, כי איך אפשר לוותר על דבר שכזה בלי לקבל איזו חתיכה.

ניתן לשדרג את הפשטידה עם כל ירק נוסף שתרצו: גזר, אפונה, קישואים או כל ירק אחר ואפילו עם חתיכות ביצה קשה או נתחי חזה עוף, תעופו מעל הדמיון שלכם…

המתכון הבא שאני מביאה בפניכם הוא של אימי היקרה, על מתכון כזה קשה לוותר ולעבור למשהו אחר!!

מרכיבים:

אופן ההכנה:

מועכים את תפוחי האדמה בקערה גדולה.

מוסיפים ביצים ומערבבים היטב לעיסה אחידה.

מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים שוב היטב.

עם כף שמן אחת משמנים סיר עם ציפוי טפלון ומחממים מעט.

יוצקים לתוך הסיר את התערובת ומנמיכים את הלהבה לנמוך ביותר

מכסים ומבשלים כ45 דק׳, עד שנראה די מבושל, תבדקו עם שיפוד שיוצא די יבש.

לוקחים צלחת גדולה המכסה את כל הסיר, אוחזים את הסיר יחד עם הצלחת בעזרת מגבת והופכים במהירות בכדי שהפשטידה תיפול לצלחת.

משמנים שוב את הסיר בטיפה שמן ומחליקים מהצלחת חזרה לסיר בכדי לבשל את הצד השני של הפשטידה, ממשיכים לבשל עוד כ-10 דק׳ מעל להבה נמוכה.

מצננים, הופכים את הפשטידה שוב לתוך צלחת, פורסים ומגישים.

 

 

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה