מגולגלות תמרים ואגוזים מקמח כוסמין 80%

את הבצק הפריך למגולגלות התמרים שלי אני מכינה כמובן ללא מרגרינה כלל, כן תתפלאו שאכן זה אפשרי, כבר כ-10 שנים אם לא יותר שאני לא מכניסה את המוצר הזה הביתה, וברוב המאפים שלי לא תמצאו אותו כלל, למי שכבר הספיק להכיר אותי ולשמוע על הסיפור שלי יודע איך לאט לאט הפכתי את המטבח שלי לבריא, את התחליף שמצאתי לי במקום המרגרינה בכל המתכונים שלי הוא בדרך כלל שמן בלבד א שמן קוקוס.
אל תהססו לנסות ולהכין, מובטחת לכם הצלחה ממני, אתם הולכים להתאהב.
מגולגלות התמרים האלה נימוחות וטעימות כל כך לצד כוס תה ומי צריך יותר מזה תגידו לי:)
לרולדה:
- 6 כוסות קמח כוסמין 80%
- 5 כפות סוויטאנגו/ארתריטול
- שקית אבקת אפייה
- 2 כוסות שמן קנולה
- כוס מיץ תפוזים ללא סוכר או מיץ ענבים לקידוש 100%
למילוי:
- 1 קופסה של ממרח תמרים ללא סוכר (אפשר גם תמרים טחונים ביתי)
- כ-300 גרם אגוזי מלך טחונים
אופן ההכנה:
שמים בקערה את כל המרכיבים ולשים לבצק רך וגמיש. הבצק שמתקבל יוצא שומני וזה בסדר, כיוון שהשתמשנו בשמן בלבד ולא במרגרינה!!
מחלקים את הבצק ל-6 כדורים.
מקמחים משטח עבודה, ומרדדים כל כדור בצק לעלה מלבני.
מורחים על העלה 2 כפיות גדושות של ממרח תמרים ומפזרים מעל אגוזים בצורה אחידה. מגלגלים לרולדה (מצד אחד של העלה המלבני לצידו השני), מיישרים קצוות ומעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
כעת חותכים את הרולדה לפסים בעובי של אצבע, עושים מעט מרווח בין עוגייה לעוגייה (כיוון שהן תופחות מעט בזמן האפייה), ובעזרת האצבע משטיחים מעט כל עוגייה (מעין מעיכה קלה עם האצבע, כדי שלא יאבדו צורתן והשתטחו בזמן האפייה).
מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני, 175 מעלות, למשך 20-25 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות.