מגולגלות תמרים - בצק שקדים פריך

מגולגלות תמרים או רולדת תמרים לא משנה איך תקראו להן, ודאי כולנו כבר מכירים, מה שאני מחדשת לכם כאן במתכון שלי זה את הגרסה הבריאה שלהן, הן ללא תוספת סוכר, במקום זאת תגלו כאן את הממתיק האהוב עלי שאני משתמשת בדרך כלל בכל המתכונים לעוגות והמתוקים שלי, לממתיק שלי אין טעמי לוואי כמו כל הממתיקים המוכרים לנו בשוק, והעוגות שלי יוצאות מתוקות לא פחות בדיוק כמו עם סוכר, וזה מה שאני אוהבת בו. 

המתכון הבא למגולגלות תמרים מתאים לא רק לסוכרתיים, תגלו  במתכון הזה עוד הרבה סודות בריאותיים: הוא ללא גלוטן, והמיוחד בו שהשתמשתי בקמח שקדים ולא בקמח רגיל ללא גלוטן, זה מה שהביא אותי גם לטעם המקורי של המגולגלות תמרים המקוריות, ממש אחד על אחד, כל מי שטעם אותן הודה בפה מלא שהן טעימות בדיוק כמו המקור! טוב וזה כבר לא סוד שהן התפרסמו מהר מאוד גם ברשת, שוב בזכות טעמן הנאמן למקור. 

אז קבלו אותן עם המון המון אהבה ממני, ואל תשכחו לספר לי בתגובות מה היו התגובות של מי שטעם מהן:)

לבצק שקדים פריך:

למילוי:

לפיזור:

אופן ההכנה:

הכנת הבצק : לערבב יחד את כל המרכיבים עד לאיחוד ולקבלת בצק רך ונוח לעבודה, (אם הבצק יוצא מעט דביק תוסיפו כף אחת או שתיים של קמח שקדים).
לשים את הבצק במנוחה לפחות 20 דק׳.
מחלקים את הבצק ל-2 כדורים.
מרדדים את הכדורים בין 2 ניירות אפייה לעלה מלבני (ראו תמונה למטה).
הכנת המילוי: לטחון במעבד מזון את התמרים יחד עם 2 כפות הסילאן והמים, ומי שמעוניין להוסיף גם אגוזי מלך למילוי שיוסיף אותם כעת. טוחנים עד לקבלת ממרח.
מורחים את ממרח התמרים שהתקבל לנו על 2 העלים של הבצק שרידדנו.
מגלגלים לרולדות בעזרת הנייר אפייה, (כולמר, לגלגל לרולדה יחד עם נייר האפייה ותוך כדי גלגול לשחרר את הנייר בכל פעם, עד שמתקבלת לנו רולדה משוחררת מנייר האפייה).
חותכים כל רולדה לכ-12 חתיכות/אצבעות.
אופים בחום בינוני, 180 מעלות, כ-20 דק׳ עד להזהבה.
טוחנים כף סוויטנגו ומפזרים מעל המגולגלות האפויות כשהן כבר קרות.

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp

לפוסט הזה יש 10 תגובות

  1. ישראלה

    היי, יש לי 2 שאלות
    אפשר להכין את הבצק ללא התוספת סוכר?
    ובמקום מלית תמרים לשים קוביות בלונדי?

  2. lilach

    היי ישראלה יקרה
    בבצק אין תוספת של סוכר יש תחליף לסוכר בשם ארתריטול או סוויטאנגו, אם תוותרי גם על תחליף הסוכר כאן במתכון תקבלי את הבצק טיפה מלוח בגלל אבקת האפיה שבתוכו, הכל אפשרי, השאלה היא עניין של טעם. ובהחלט את יכולה לשים כל מילוי אחר שאת אוהבת. בהצלחה!!

  3. אודליה

    היי שלום וחג שמח
    ראיתי במתכון שאין שמן או חמאה

    1. lilach

      היי אודליה יקרה אין צורך בשמן או בחמאה במתכון זה
      בשקדים יש את השמן הטבעי שלהם וזה כל הסוד במתכון בריא;) שווה לנסות!

  4. מירה רביד

    אם אני רוצה לשים סוכר רגיל האם היחס שווה?

    1. lilach

      אני אחטא אם הענה לשאלה זו חחח
      כיוון שאת האתר אני מיעדת לבריאות בלבד!
      והאמת שאף פעם לא ניסיתי את המתכון הזה עם סוכר, הוא עשוי מקמח שקדים, אז זה קצת שונה ממתכוני עוגיות שעשויות מקמח רגיל.
      בכל העוגות האחרות שלי שאני ממירה אותם בדרך כלל ממתכונים רגילים, על מתכון שרשום כוס וחצי סוכר אני מוסיפה בין 5-6 כפות מהממתיק שלי, אז כבר אומרת לך שהיחס ממש לא דומה, בכל מקרה לא הייתי מוסיפה יותר מחצי כוס סוכר. בהצלחה!!

  5. אורנה

    האתר שלך מהמם ואני לוקחת ממנו מלא מתכונים לנכדה הצליינית שלי, והחיצוניות יצאו נפלא

    1. lilach

      איזה יופי אורנה
      שמחה ממש לשמוע:)

  6. מלכה

    שלום,
    הבצק יוצא לי “שבור” ולא אחיד. מה אני עושה לא בסדר?

    1. lilach

      היי מלכה יקרה
      את הבצק הזה יש לרדד אך ורק בין שתי ניירות אפייה, על מנת למנוע בדיוק את מה שקורה לך, ולאחר מכן להפריד את הנייר בזהירות, ואם לא הולך ונידבק להכניס לרבע שעה עד עשרים דקות למקרר, להוציא ולחלץ שכבה אחת של נייר, אח כך למרוח את המילוי ולגלגל בעזרת הנייר שעליו נשאר הבצק, לגלגל מעט ולהפריד בזהירות, שוב לגלגל מעט ושוב להפריד בזהירות, הבצק הזה עדין מאוד ויש לעבוד איתו בעדינות ובזהירות רבה, אפשר להעזר בסכין או ספטולה בכל פעם על מנת להפריד את החלקים העיקשיים של הבצק שלא רוצים לרדת מנייר האפייה. זה עיניין של מיומנות ועם הזמן זה יצליח, לא להתייאש!

כתיבת תגובה