מגולגלות תמרים - בצק שקדים פריך

מגולגלות תמרים או רולדת תמרים לא משנה איך תקראו להן, ודאי כולנו כבר מכירים, מה שאני מחדשת לכם כאן במתכון שלי זה את הגרסה הבריאה שלהן, הן ללא תוספת סוכר, במקום זאת תגלו כאן את הממתיק האהוב עלי שאני משתמשת בדרך כלל בכל המתכונים לעוגות והמתוקים שלי, לממתיק שלי אין טעמי לוואי כמו כל הממתיקים המוכרים לנו בשוק, והעוגות שלי יוצאות מתוקות לא פחות בדיוק כמו עם סוכר, וזה מה שאני אוהבת בו.
המתכון הבא למגולגלות תמרים מתאים לא רק לסוכרתיים, תגלו במתכון הזה עוד הרבה סודות בריאותיים: הוא ללא גלוטן, והמיוחד בו שהשתמשתי בקמח שקדים ולא בקמח רגיל ללא גלוטן, זה מה שהביא אותי גם לטעם המקורי של המגולגלות תמרים המקוריות, ממש אחד על אחד, כל מי שטעם אותן הודה בפה מלא שהן טעימות בדיוק כמו המקור! טוב וזה כבר לא סוד שהן התפרסמו מהר מאוד גם ברשת, שוב בזכות טעמן הנאמן למקור.
אז קבלו אותן עם המון המון אהבה ממני, ואל תשכחו לספר לי בתגובות מה היו התגובות של מי שטעם מהן:)

לבצק שקדים פריך:
- 2 כוסות קמח שקדים
- 4 כפות סוויטאנגו/ארתריטול
- כפית אבקת אפייה
- 1 ביצה M
- כפית תמצית וניל
למילוי:
- 16 תמרים שטופים ללא הגרעין
- 2 כפות סילאן טיבעי
- 4-5 כפות מים
- חופן אגוזי מלך (אופציה)
לפיזור:
- כף אבקת סוויטאנגו/ארתריטול
אופן ההכנה:

היי, יש לי 2 שאלות
אפשר להכין את הבצק ללא התוספת סוכר?
ובמקום מלית תמרים לשים קוביות בלונדי?
היי ישראלה יקרה
בבצק אין תוספת של סוכר יש תחליף לסוכר בשם ארתריטול או סוויטאנגו, אם תוותרי גם על תחליף הסוכר כאן במתכון תקבלי את הבצק טיפה מלוח בגלל אבקת האפיה שבתוכו, הכל אפשרי, השאלה היא עניין של טעם. ובהחלט את יכולה לשים כל מילוי אחר שאת אוהבת. בהצלחה!!
היי שלום וחג שמח
ראיתי במתכון שאין שמן או חמאה
היי אודליה יקרה אין צורך בשמן או בחמאה במתכון זה
בשקדים יש את השמן הטבעי שלהם וזה כל הסוד במתכון בריא;) שווה לנסות!
אם אני רוצה לשים סוכר רגיל האם היחס שווה?
אני אחטא אם הענה לשאלה זו חחח
כיוון שאת האתר אני מיעדת לבריאות בלבד!
והאמת שאף פעם לא ניסיתי את המתכון הזה עם סוכר, הוא עשוי מקמח שקדים, אז זה קצת שונה ממתכוני עוגיות שעשויות מקמח רגיל.
בכל העוגות האחרות שלי שאני ממירה אותם בדרך כלל ממתכונים רגילים, על מתכון שרשום כוס וחצי סוכר אני מוסיפה בין 5-6 כפות מהממתיק שלי, אז כבר אומרת לך שהיחס ממש לא דומה, בכל מקרה לא הייתי מוסיפה יותר מחצי כוס סוכר. בהצלחה!!
האתר שלך מהמם ואני לוקחת ממנו מלא מתכונים לנכדה הצליינית שלי, והחיצוניות יצאו נפלא
איזה יופי אורנה
שמחה ממש לשמוע:)
שלום,
הבצק יוצא לי “שבור” ולא אחיד. מה אני עושה לא בסדר?
היי מלכה יקרה
את הבצק הזה יש לרדד אך ורק בין שתי ניירות אפייה, על מנת למנוע בדיוק את מה שקורה לך, ולאחר מכן להפריד את הנייר בזהירות, ואם לא הולך ונידבק להכניס לרבע שעה עד עשרים דקות למקרר, להוציא ולחלץ שכבה אחת של נייר, אח כך למרוח את המילוי ולגלגל בעזרת הנייר שעליו נשאר הבצק, לגלגל מעט ולהפריד בזהירות, שוב לגלגל מעט ושוב להפריד בזהירות, הבצק הזה עדין מאוד ויש לעבוד איתו בעדינות ובזהירות רבה, אפשר להעזר בסכין או ספטולה בכל פעם על מנת להפריד את החלקים העיקשיים של הבצק שלא רוצים לרדת מנייר האפייה. זה עיניין של מיומנות ועם הזמן זה יצליח, לא להתייאש!