כפכפי שומשום

לא להאמין איך אפשר לשנות מתכון כזה לבריא, אז כן בהחלט זה אפשרי וכשרוצים אין זו אגדה!
במתכון הזה השתמשתי בקמח כוסמין 80%, ללא סוכר וגם ללא טיגון. כן, כן תאמינו תאמינו, אפשר וגם אפשר. במקום לטגן בשמן עמוק פשוט השתמשתי בסיר טיגון ללא טיגון כך הוא מתואר של חברת “NORMANDE”, יש גם סיר כזה שנקרא “נוטרי פריי” של החברה שמייצרת את ה”מולטיקייק” המוכר, ניתן להשיג את הסירים האלה בחנויות למוצרי חשמל, ולא תאמינו כמה פלאים הסיר הזה יעשה לכם במטבח, ניתן להכין איתו צ’יפס ללא טיגון, שניצלים ועוד.. בהחלט שווה!! אצלי הוא בשימוש כמעט כבר יום יום. אז אם עדיין אין לכם רוצו לרכוש וקדימה נתחיל להכין יחד את המתכון.

מרכיבים:
- 2 כוסות שומשום
- 2 ביצה M
- 1/2 1 כוסות קמח כוסמין 80%
לסירופ:
- 5-6 כפות סוויטאנגו
- 1/2 כוס דבש
- 1 כוס מים
- כף מיץ לימון טרי
אופן ההכנה:
שמים את כל מרכיבי הבצק בקערה, ומערבבים עד לקבלת תערובת גמישה ואחידה. מניחים בצד למשך 20 דק׳
מחלקים את כמות התערובת ל-2-3 חלקים ומגלגלים ל-3 כדורים, מניחים בצד.
מרדדים כל חלק לעלה דק, בעובי של כ-1/2 ס”מ
בעזרת חותכן גלגלת (כמו של פיצה או סכין רגילה למי שאין גלגלת) חותכים כל עלה בצק לריבועים קטנים, כמו שחותכים קרקרים. לוקחים כל ריבוע מחזיקים בקצוות (ב-2 קודקודים של הריבוע) ומחברים בניהם, מהדקים את הקצוות היטב האחת לשנייה, שלא יפתחו בזמן האפייה
מרפדים את הסיר ללא טיגון בנייר אפייה, משמנים מעט בעזרת מברשת, מניחים יפה את הכפכפים, לא צמוד מידי אחד לשני, מברישים גם את הכפכפים במעט שמן, אופים במשך 10 דק׳, מוציאים ומצננים
בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר שמים מים, סוויטאנגו, דבש ומיץ לימון ומבשלים עד להמסה מוחלטת של הסוויטאנגו, מבשלים עוד 2-3 דק׳ להסמכה מעט של הסירופ, טובלים את הכפכפים בסירופ ומניחים יפה על מגש
מגישים לצד כוס תה ונהנים

אהבתם, אשמח אם תשתפו את המתכון בפייסבוק, ואל תשכחו לתייג אותי לילך טייב
Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
WhatsApp